Een groot uithangsbord wijst bezoekers erop dat ze voortaan hun identiteitskaart moeten voorleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groot uithangsbord wijst bezoekers erop dat ze voortaan hun identiteitskaart moeten voorleggen.

Zwarte lijst of identiteitskaarten scannen van iedereen boven 12 jaar: recreatiedomeinen willen amokmakers deze zomer buitenhouden

De Nekker in Mechelen registreert voortaan elke identiteitskaart van wie ouder is dan 12. Voor wie te boek staat als amokmaker, krijgt de kassamedewerker deze zomer een rood scherm te zien. Het recreatiedomein verstrengt zijn veiligheidsmaatregelen na een aantal incidenten vorige zomer. Net vandaag raakt ook bekend dat Oost-Vlaanderen als tweede provincie een uniforme zwarte lijst invoert voor zijn vier provinciedomeinen. “Wij zijn al lang vragende partij voor een nationaal systeem”, klinkt het ook in Mechelen.

25 reacties

  • Elle Devee

    11 maanden geleden
    Privacy schending? Komaan zeg. Gevraag je zoals een beschaafd persoon en dan zul je geen problemen hebben met privacy. Mijn kaart mogen ze gerust scannen. Ik heb niets te verbergen.
  • Ruben Beylemans

    11 maanden geleden
    Gebruik allemaal gezond verstand, dan heb je dat allemaal niet.
  • Rudy deglain

    11 maanden geleden
    Elk jaar zelfde liedje en zelfde soort jongeren die ergens de boel gaan verzieken. Enkele jaren terug hofstade bij mechelen overmacht aan politie op koste’ vd brave burger
  • Gerard Braeckmans

    11 maanden geleden
    Dit probleem sleept als jaren aan. Ze werden opgepakt en op de trein gezet. Dat was het dan. En dan komen ze natuurlijk terug. Doe er iets aan!!!!!
  • Nico Herbots

    11 maanden geleden
    Krapuul houdt zich niet aan de regels, ze kruipen over de omheining, komen met andermans paspoort ... en als ze echt niet binnengeraken, gaan ze elders hun testosteron en frustraties botvieren. Wie amok wil maken, zal amok maken, daar moet je niet aan twijfelen. De aanpak met de fluwelen handschoentjes is niet altijd de beste.