Motorfestival brengt 10.000 euro op voor Turkije, maar wordt overschaduwd door tragisch ongeval

Heusden-Zolder/Antwerpen -

Een weekend vol solidariteit met een bitterzoete ondertoon was het motorfestival dat afgelopen weekend door motorclub Solo Riders uit Heusden-Zolder werd georganiseerd. Het festival bracht in totaal 10.000 euro op voor het herstel na de aardbevingen in Turkije. Maar het gebeuren werd overschaduwd door een tragisch ongeval van een van de deelnemers.

Irfan, een van de organisatoren, vertelt met een mengeling van trots en verdriet: “Het festival was een groot succes. We mochten meer dan 600 bezoekers ontvangen op ons eerste motorfestival. Ze kwamen tot vanuit Duitsland, Nederland en zelfs Oostenrijk.”

© zb

Maar een zwarte wolk hing over het festival toen zaterdagnamiddag het nieuws binnenkwam dat een motorrijder uit Antwerpen op weg naar het evenement betrokken was geraakt bij een ernstig ongeval in Deurne. “Hij verloor de controle over het stuur, nadat hij met zijn motorfiets door diepe putten in de weg reed. De situatie daar is blijkbaar gekend,” legt Irfan uit, duidelijk aangedaan door de situatie.

Cancelen

“We hebben zaterdag even getwijfeld of we het festival zouden laten doorgaan,” bekent Irfan. “Zijn Antwerpse vrienden beslisten om die dag terug naar huis te rijden. We zijn al sinds het ongeval in contact met de familie. Hij is levensgevaarlijk gewond geraakt en ligt momenteel nog in coma. We bidden voor hem dat het snel goedkomt. Zo jammer dat dit moest gebeuren.”

Ondanks het tragische incident besloten de organisatoren het festival door te laten gaan. Niet alleen als een daad van solidariteit met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije, maar ook als een eerbetoon aan hun gevallen vriend.

Het door het festival ingezamelde geld zal persoonlijk door de Solo Riders naar de getroffen gebieden in Turkije worden gebracht. “Iedereen hier deelt dezelfde passie voor motorrijden, maar we delen ook een diep gevoel van solidariteit,” aldus Irfan. “Onze gedachten zijn bij onze vriend en zijn familie. We hopen dat hij snel herstelt en dat we hem weer op de weg kunnen zien.” (zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer