Ree dreigt door uitputting te verdrinken in zee, tot enkele behulpzame duikers het dier opmerken© KameraOne

Ree dreigt door uitputting te verdrinken in zee, tot enkele behulpzame duikers het dier opmerken

Een groep duikers heeft in het Engelse Brixham een ree gered van de dood. Toen de mannen via een havenarbeider te horen kregen dat een ree in de buurt van de haven zwom en niet meer uit het water geraakte, schoten ze in actie. Met een boot voeren ze meteen naar het ree, waar ze het dier al snel op het droge konden trekken.

Bron: KameraOne

De mannen beseften dat er vlug ingegrepen moest worden om het dier levend uit het water te krijgen. “Hij zou het immers niet lang volhouden”, aldus Frazer Pugh, een van de duikers. “Het dier zou zichzelf na verloop van tijd uitputten en sterven.” Gelukkig wierp hun reddingsactie vrijwel meteen vruchten af. Toen de boot aankwam bij het dier, kon Frazer al na een handvol seconden het gewei van het ree vastgrijpen en het dier uit de zee trekken.

Uiteindelijk besloot de groep om het ree vrij te laten in de buurt van een bos. “Het was relatief eenvoudig om hem te redden”, klonk het achteraf. “We werken elke dag in zee en halen daarbij voortdurend zaken uit het water.” Niettemin is de redding een moment dat de mannen zich nog een hele tijd zullen herinneren. “We komen dagelijks veel zeeleven tegen, maar dit was de eerste keer dat we een ree in het water tegenkwamen.”

bekijk ook

Boswachters moeten grove middelen inzetten om ree te bevrijden uit modderpoel

Opgejaagd ree besluit om de rollen om te draaien en valt jager aan

Ree wordt uit benarde situatie bevrijd door behulpzame agenten

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer