De veroordeelde en zopas ontslagen professor Filip D. wil zijn naam zuiveren. Nu donderdag start zijn proces in beroep.
Volledig scherm
PREMIUM
De veroordeelde en zopas ontslagen professor Filip D. wil zijn naam zuiveren. Nu donderdag start zijn proces in beroep. © RV

KU Leuven-prof die veroordeeld werd voor verkrachting studente kreeg in oktober 4,5 jaar cel, maar is nu al vrij met enkelband

De KU Leuven-professor die in oktober van vorig jaar nog 54 maanden cel kreeg omdat hij een studente op een werktrip in Barcelona verkrachtte, is in alle stilte vrijgelaten met een enkelband. Dat bevestigt zijn nieuwe advocaat Sven Mary, die meteen na zijn aanstelling aandrong om zijn cliënt voor het eerst psychiatrisch te laten onderzoeken. “Dat verslag is zéér gunstig”, zegt Mary aan HLN.

28 reacties

  • Daniel Meuleman

    11 maanden geleden
    Ik vraag me af of die man, moest hij een metser of straatwerker zijn geweest hij ook na drie maanden al terug thuis zou zijn geweest. Ik denk het niet en alweer een mooi staaltje van klassenjustitie.
  • Davy Van gool

    11 maanden geleden
    Tja wat kan je hier nog over zeggen he.de zoveelste zaak die op niks trekt.rechters zyn wereldvreemd zoals politiekers .
  • Peter Buyck

    11 maanden geleden
    Het is maar wat je 'vrij' noemt. Alsof het zo leuk is om jarenlang de gevangenisstraf thuis te moeten uitzitten. Niet kunnen meegaan met je vrienden, collega's, familie 'om er ene te gaan drinken' want Justitie gaf je huisarrest.
  • lodewijk maesen

    11 maanden geleden
    das belgie...de gevangenen zijn allemaal slachtoffers zoals we op tv zien..de echte slachtoffers vergeten we
  • Luc Verstraelen

    11 maanden geleden
    Met een goede advocaat kan men wat krom is laten recht breien. Men moet wel veel centen hebben om zo een advocaat te kunnen betalen.Dat noemt men dan klasse jusitie geholpen door de rechters.En dat noemt men dan ons kent ons.