thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Daar is de eerste: dan toch een spaarboekje dat 2% biedt. Wat zijn de voorwaarden? En hoe zullen de andere banken hierop reageren?

Na de felle kritiek op de banken dat ze hun rente maar niet optrekken, is de eerste gewone spaarrekening die 2% biedt een feit: internetbank NIBC Direct. Wat zijn de voorwaarden? En hoe zullen de andere banken hierop reageren? Professor Koen Schoors (UGent) analyseert.

  1. KIJK. Tiktokker duwt microfoon onder neus van paleiswacht in Londen, politie grijpt hardhandig in
    Play

    KIJK. Tiktokker filmt hoe hij paleis­wacht aan Buckingham Palace lastigvalt, omstaan­ders kunnen er niet mee lachen

    In Londen is een Tiktokker gearresteerd nadat hij een bewaker bij Buckingham Palace lastigviel. De jongeman probeerde een komische video te maken waarin hij een ‘interview’ afnam met een koninklijke wacht en zijn paard. Maar omstaanders konden er niet mee lachen en verzochten hem te stoppen. Op dat moment verschenen twee agenten van de Londense politie, die de jongen hardhandig tegen een hek duwden. De Tiktokker is gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde. Het is overigens niet de eerste keer dat Tiktokker ‘ymusa18' in opspraak komt. Hij staat erom bekend video’s te maken waarin hij regels overtreedt en mensen uitdaagt.
  2. INTERVIEW. Jasper Steverlinck: “Mijn vrouw is gestopt met werken, ze geeft onze zoon nu thuisonderwijs, maar onbegrip van buitenwereld is lastig”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Jasper Steverlin­ck: “Mijn vrouw is gestopt met werken, ze geeft onze zoon nu thuisonder­wijs, maar onbegrip van buitenwe­reld is lastig”

    “Ik hou van Ben zoals hij is, hij is een superlieve, fantastische jongen. Maar als je kind autisme heeft — ik moet daar niet over liegen — krijg je als vader een extra beproeving mee.” Jasper Steverlinck heeft een zoon met een rugzakje en daar heeft hij lange tijd over gezwegen. Dat doet hij niet meer. “Ik kan er maar beter over praten, misschien heeft iemand er iets aan.”