© BELGAIMAGE

Investeerder Paul Gheysens: “Ik blijf in de club investeren, ik beschouw Antwerp als een bedrijf”

Paul Gheysens reageerde gisteren voor het eerst op de heisa die er is ontstaan na de weigering van de licentie aan Antwerp FC. Daardoor zou Antwerp in plaats van in 1A in de eerste amateurklasse aan de slag moeten. De investeerder achter de Great Old maakt zich totaal geen zorgen, én heeft concrete plannen voor de nabije toekomst: “Ik beschouw Antwerp als een bedrijf, dus blijf ik investeren.”

LUDO VANDEWALLE

“Ons licentiedossier is voor 300 procent in orde”, stelt Gheysens met klem. “Het gaat gewoon om een interpretatie. Werden de gevraagde documenten net op tijd of net te laat aangeleverd? Ik ga hier de licentiecommissie niet aanvallen, die bladzijde is omgedraaid. Maar ik kan iedereen geruststellen, dit dossier komt voor het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport waar Antwerp in beroep ging, red.) in orde.”

De licentiecommissie wilde de oorsprong van het geld dat van Antwerp opnieuw een financieel gezonde club maakte, kennen. Vooral de Spaanse vennootschap SL Peridot, door de licentiecommissie ingeschat als een “vennootschap met onvoldoende eigen vermogen”, zorgde voor onduidelijkheid en ondoorzichtig-heid. Gheysens, baas van onder meer stadionbouwer Ghelamco, wil die onduidelijkheid wegnemen.

© Photo News

“SL Peridot is míjn vennootschap, míjn zweet. De winsten uit mijn bedrijven worden daar gegroepeerd. Wie denkt dat die vennootschap niet solvabel is, heeft het helemaal verkeerd voor. Integendeel, Peridot is schatrijk. Neen, met de documenten waarmee we naar het BAS trekken, gaan we die licentie krijgen. Alles zal er liggen. Daar twijfel ik geen seconde aan. Ondertussen doen we verder. Er zijn heel concrete plannen om de infrastructuur te verbeteren. We hebben met mijn centen, met ons zweet deze club weer gezond gemaakt. We hebben geen schulden. Van een verlieslatend bedrijf maakten we een winstgevend bedrijf. Denk je nu echt dat ik dat allemaal zomaar laat vallen? Geen sprake van.”

Gheysens gaat nog verder. “Ik beschouw Antwerp als een bedrijf. Als het nodig is, zal ik daar nog meer in investeren. Ik zal dat blijven doen. We zijn al volop bezig de ploeg voor volgend seizoen samen te stellen. We praten al met spelers. Let wel, het sportieve beleid laat ik aan anderen over, maar de club wordt gerund als een bedrijf en daar horen investeringen bij. Iedereen die Antwerp goedgezind is, mag er gerust op zijn. Dit mooie verhaal is nog lang niet ten einde.”

Antwerp ging na de weigering van de licentie en de verwijzing naar eerste amateurklasse in beroep bij het BAS. Dat zal voor 10 mei een uitspraak doen.

“Dan zal blijken dat ons dossier helemaal in orde is”, besluit Gheysens.

MEER OVER Royal Antwerp FC