Auto belandt in kanaal in Lommel, drie inzittenden komen om

Rond half één vannacht is aan de Luikersteenweg in Lommel-Barrier een auto in het water beland. In de auto zaten een vader en zijn twee kinderen. Duikers van de brandweer haalden de slachtoffers uit het water, maar alle hulp kwam te laat.

De auto reed rond half één vannacht in het kanaal Bocholt-Herentals, aan de Luikersteenweg in Lommel-Barrier. De hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse. Duikers van de brandweer haalden drie slachtoffers uit de wagen. De bijgeroepen medische urgentiediensten konden niets meer voor hen doen. 

De slachtoffers zijn een vader van 37 en zijn twee kinderen. Het parket is karig met commentaar en zegt dat het onderzoek nog volop aan de gang is. Daarvoor zijn een wetsgeneesheer en het lab van de gerechtelijke politie opgeroepen. Het zou gaan om een wanhoopsdaad.

Impact

Het drama heeft veel impact op de Lommelse gemeenschap. "We zijn daar heel erg van aan gedaan", zegt burgemeester Bob Nijs (CD&V). "Lommel is een relatief kleine stad waar iedereen elkaar kent en dat raakt ons dus enorm hard."

Slachtofferhulp is meteen ingeschakeld en ook in 't Stekske, de school van de kinderen is sinds vanmorgen begeleiding. "De leerlingen zijn vanmorgen ingelicht en er zijn ook activiteiten opgestart, zoals het maken van tekeningen", gaat de burgemeester verder. "Het gaat om kleine kinderen uit de tweede kleuterklas en het eerste leerjaar, dus er is toch een belangrijk proces dat gestart moet worden om dit verlies en dit rouwproces een plaats te geven."

BEKIJK - De woordvoerder van het parket Limburg legt uit wat er gebeurd is:

Videospeler inladen...

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan contact opnemen met de zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be

Meest gelezen