Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Columniste E. Jean Carroll eist hogere schadevergoeding omdat Trump haar "gestoord" noemt na misbruikzaak

De schrijfster E. Jean Carroll vraagt de rechter om een hogere schadevergoeding voor de nieuwe uitspraken die oud-president Donald Trump over haar deed. Vlak nadat Trump veroordeeld werd voor misbruik, noemde hij haar op CNN "gestoord" en het "hele verhaal verzonnen."

Op 9 mei werd Donald Trump veroordeeld voor seksueel misbruik en smaad jegens de voormalige Elle-columniste E. Jean Carroll (79). De Amerikaanse ex-president werd veroordeeld omdat hij haar in 1996 in een pashokje van het luxewarenhuis Bergdorf Goodman in Manhattan seksueel misbruikt had. Daarna beweerde hij dat ze het verhaal verzonnen had. Trump moest Carroll een schadevergoeding van 5 miljoen dollar (ruim 4,5 miljoen euro) betalen. 

De dag erna noemde Trump in een live debat op de televisiezender CNN de schrijfster "gestoord", het verhaal "helemaal verzonnen" en de rechtszaak "gemanipuleerd". Carroll legt daarom een nieuwe gerechtelijke klacht neer tegen de ex-president. 

10 miljoen dollar extra

Volgens Amerikaanse media vraagt Carroll een zeer hoge schadevergoeding om Trump enerzijds te straffen, maar hem ook af te schrikken om haar in de toekomst nog verder te belasteren.

Bovendien maakt Trump met zijn uitspraken het juryoordeel en rechtssysteem belachelijk, vindt Carrolls advocaat Roberta Kaplan. De schadevergoeding zou gaan om minstens 10 miljoen dollar bovenop het al toegewezen bedrag. 

Tientallen vrouwen hebben Donald Trump door de jaren heen beschuldigd van seksueel wangedrag. De uitspraak in de zaak-Carroll was de eerste keer dat Trump is veroordeeld.

Meest gelezen