Pascale Van Damme
Volledig scherm
PREMIUM
Pascale Van Damme © Ian Hermans / Bart Leye

COLUMN. Als een vrouw in Saudi-Arabië het tot astronaut schopt, wat zou een vrouw in België dan niet deugen als voorzitter van de voetbalbond?

Columnist Jan Segers heet Pascale Van Damme welkom als bondsvoorzitter. “De Koninklijke Belgische Voetbalbond. Waar men onder directeuren en bestuurders elkaars rug krabt en daar vervolgens een dolk in steekt. Waar men elkaar onder de bus gooit, zelfs op dagen dat De Lijn niet uitrijdt. Als een vrouw in Saudi-Arabië het tot astronaut schopt, wat zou een vrouw in België dan niet deugen als voorzitter van de voetbalbond?”

8 reacties

  • Eveline Van den Hout

    11 maanden geleden
    De persoon met bekwaam zijn, het geslacht heeft geen belang.
  • patrick de bock

    11 maanden geleden
    Slechter dan haar voorgangers kan ze het alleszins niet doen
  • Jef joossens

    11 maanden geleden
    Weer een goeie Jan!!! Richard Lenssens, dat een astronaut niet te vergelijken is met een voorzitter daar heb je gelijk in maar als het over een vrouw gaat die in Saudi Arabie astronaut wordt dan is de vergelijking wel te maken of het eenvoudiger is om als vrouw in Belgie voetbalvoorzitster te worden of astronaute daar. Ook moet je wat rekening houden met de verborgen humor in Jan zijn artikkels en dit maakt het juist zo prachtig.
  • Marc Rottiers

    11 maanden geleden
    Wat ik in dit leven geleerd heb is dat als het een vrouw is die een leidinggevende functie krijgt dat dit niet automatisch betekent dat zij het beter zal doen dan een man. Vrouwen in de politiek,als leidinggevende,als dokter,als advocate en ga zo maar verder bewijst dit.Een teleurgestelde man die de gelijkheid van gender hoog in het vaandel draagt,nog steeds.
  • richard lenssens

    11 maanden geleden
    Hallo wat een vergelijking dat niet eens te vergelijken is.Astronaut zijn, is heel wat anders dan een voorzitter van voetbalbond,zie die niet als astronaut fungeren maar voorzitter van voetbal kan wel iedereen als je de juiste hulpjes hebt om de job te krijgen(nadenkertje)