© ATV

Harde kern Antwerp laat zwarte plunje thuis en roept op om voor één keer rood te dragen in titelmatch

Maandag kwam er vanuit de Federatie van Antwerpse Supporterclubs (FASC) een oproep om in het rood naar de potentiële titelmatch tussen Antwerp en Union te komen. Antwerp Dynamite, de harde kern van de Great Old, ondersteunt die vraag: “We zullen voor één keer ons zwarte shirt in de kast laten hangen.”

Hannes Van Gael

LEES OOK. Geen Antwerpfan wil dit missen: opnieuw bomvolle Bosuil tegen Union, FASC roept op om Deurne Noord rood te kleuren

“FASC en Collectief 86 roepen samen op om aanstaande zondag de Bosuil, en Deurne Noord bij uitbreiding, volledig rood te kleuren”, klonk het maandag op sociale media. Het was afwachten wat Antwerp Dynamite, afgekort AD14, zou doen, want de harde kern van RAFC komt doorgaans in het zwart gekleed naar de wedstrijden. Zo was er tijdens de bekerfinale in het Heizelstadion een duidelijk zwart gekleurd vak te onderscheiden in het, grotendeels rood-witte, Antwerpvak.

Maar nu wordt de zwarte kledij ingeruild voor rode. “Voor zondag sluiten wij ons aan bij de vraag om in het rood te komen. We zullen voor één keer ons zwarte shirt in de kast laten hangen. Laten we voor één keer als één geheel een mooi rood blok vormen. Tot zondag”, berichtte AD14, dat haar achterban aanmoedigt om op tijd naar het stadion te komen. “Vanaf de opwarming tot aan het einde van de wedstrijd alles geven voor de club en de stad.”

1880 meter rood-witte vlaggen

De supportersclubs roepen ook op om het straatbeeld rood-wit te kleuren. Ze rekenen daarvoor op de fans, maar delen zelf ook uit. FASC deelt daarom 1880 meter (naar het jaar van oprichting) rood-witte vlaggen uit. 188 stuk van tien meter. Vanaf vrijdagmorgen kunnen deze gratis worden afgehaald bij Dagbladhandel Geysbrecht.