Van links naar rechts: kinesist Peewee Willmann, stadsgids Carolien Krijnen en drummer Christian Eigner

Antwerpse stadsgids zit zonder het te weten op café met leden van Depeche Mode en helpt ze daarna naar hun hotel

De Antwerpse stadsgids Carolien Krijnen raakte vrijdagavond aan de praat met twee mannen die de weg naar hun hotel kwijt waren. Over een glas vertelden de twee haar dat ze muzikanten op tour zijn: "Morgen spelen we in het Sportpaleis. Misschien heb je al eens van ons gehoord, de band heet Depeche Mode."

De Antwerpse stadsgids Carolien Krijnen en haar vriendin Mieke beleefden een vrijdagavond als geen ander. Ze waren in café Marie Antoinette op de Oudevaartplaats in Antwerpen naar een optreden van dragqueens gaan kijken, waarna ze op het terras waren neergeploft voor nog een afsluitend glas. 

"Op een bepaald moment wandelen er twee mannen voorbij die wat verdwaald rondkijken en ons, als enige twee 'jonge' vrouwen van het café, spotten op het terras", vertelt Krijnen. "Zo raakten we aan de praat en vertelden de twee schijnbaar toeristen dat ze hun hotel niet meer terugvonden."

Muzikanten in een vijfsterrenhotel

De twee heren logeerden in het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen, een luxueus hotel in het Elzenveld met maar liefst drie Michelin-restaurants, waaronder Hertog Jan van Gert De Mangeleer, en een spa. "Ik was eerder die dag al via het Elzenveld gewandeld en zag toen meerdere mannen in zwarte kleren, niet het gebruikelijke publiek van dat chique vijfsterrenhotel", vertelt Krijnen.

Gefascineerd door hun verblijfplek en vanuit natuurlijke nieuwsgierigheid als gids, vroeg Krijnen de twee heren wat ze in Antwerpen deden en hoe lang ze er bleven. “We zijn op tour met onze band en zijn net aangekomen uit Amsterdam, zondag gaan we door naar Stockholm.”

Botanic Sanctuary Hotel bleek al eerder een trekpleister voor celebs, met Jason Statham en Harry Styles als gasten
Hugo Thomassen Photography©

"Morgen spelen we in het Sportpaleis"

“Morgen treden we op in het Sportpaleis”, vertelden de twee mannen. "Dan moeten jullie wel een grote band zijn", vraagt Krijnen zich verbaasd af. Waarop de heren antwoorden: “Misschien heb je al van ons gehoord, de band heet Depeche Mode.”

En effectief, Carolien Krijnen en haar vriendin Mieke bleken op café te zitten met de drummer van Depeche Mode Christian Eigner, en de kinesist van de band Peewee Willmann. De heren trakteerden hen op een drankje en ze kletsten en lachten nog een tijdje door. Ten slotte mocht Krijnen de twee naar hun luxueus hotel gidsen. 

"Ik wilde hen nog een bier meegeven van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, omdat het dezelfde naam als hun album en tour heeft: "Memento Mori", vertelt de stadsgids. "Helaas is me dat niet meer gelukt."

Meest gelezen