Belga

Bart De Wever stelt nieuw boek voor: 33 verhalen over geschiedenis van Antwerpen en blik op de toekomst

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft opnieuw een boek geschreven, over Antwerpen dit keer. In het "Verhaal van Antwerpen" vertelt de N-VA-voorzitter 33 verhalen over zijn stad en geeft hij ook zijn visie op de toekomst van de stad.

Bart De Wever, naast burgemeester van Antwerpen ook historicus, keert met het boek terug naar zijn eerste passie: geschiedenis. Met 33 verhalen, naar eigen zeggen van de inval van Caesar tot het begin van de twintigste eeuw, gaat hij dieper in op die van de koekenstad. Tussendoor geeft de N-VA-voorzitter, anderhalf jaar voor de verkiezingen, zijn visie op de toekomst van Antwerpen. 

"Het Verhaal van Antwerpen"

"Het burgemeesterschap is niet gewoon een mandaat van de kiezer. Het is een ambt waarin je groeit. En terwijl je geleidelijk aan met dat ambt versmelt, geraak je in de ban van de stad", zegt De Wever. "Antwerpen heeft een enorm mooi verhaal te vertellen. Maar dat verhaal vertelt ook iets over ons. Het maakt ons niet alleen fier uit nostalgie. Het geeft ons kracht om zelfbewust een nieuw elan te geven aan onze stadsgemeenschap. Net daarom is het zo belangrijk om dat verhaal te vertellen. Het verhaal van Antwerpen".

Het is het tweede boek van De Wever op korte tijd. Begin maart liet de N-VA-voorzitter nog het boek 'Over woke' op de wereld los. "Het verhaal van Antwerpen" telt 656 bladzijden, is uitgegeven bij Pelckmans Uitgevers, kost 39,5 euro en verschijnt op 26 mei.

Meest gelezen