Maestro wordt Mastercard: wat betekent dat voor jouw debetkaart?

Het einde van de Maestro-betaalkaarten komt nu wel heel dichtbij. Vanaf 1 juli gaat Mastercard die vervangen door Mastercard-debetkaarten. In totaal gaat het om zo’n 10 miljoen Belgische kaarten. Wat betekent die wijziging voor jou?

Waarom is dit belangrijk?

Onze winkelgewoontes zijn de voorbije jaren, mede door de coronacrisis, drastisch veranderd. Zo kopen we meer spullen online. Daarbij doen we vaak een beroep op onze debetkaart. Bij ruim 70 procent van onze internetaankopen grijpen we naar zo'n kaart.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


In het nieuws: Mastercard start op 1 juli met de uitrol van de Mastercard-debetkaarten. Dat betekent dat het merk Maestro na 32 jaar verdwijnt. In totaal gaat het om zo'n 10 miljoen kaarten in ons land die door tien banken worden aangeboden,

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer