Vader en twee kinderen verdronken in Lommel, wellicht wanhoopsdaad

Een wagen met drie inzittenden is in de nacht van maandag op dinsdag in het water terechtgekomen in het kanaal Bocholt-Herentals in Lommel. De vader en zijn twee jonge kinderen overleefden het niet. De eerste resultaten van het onderzoek wijzen om een wanhoopsdaad van de man.

jvh, mm, gvb, siol, maw, wle
Bron: Belga

De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg werd dinsdag rond 00.30 uur opgeroepen voor een duikinterventie. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Maar pogingen om de drie nog te reanimeren, konden niet meer baten.

De chauffeur was een 37-jarige man uit Lommel-Kolonie. Zijn twee kinderen waren 4 en 7 jaar oud. Het zou gaan om een Nederlands gezin.

De BMW in kwestie werd omstreeks 10.30 uur uit het water getakeld. De politiediensten en deskundigen waren op dat moment nog bezig met de opsporingen langs het kanaal Bocholt-Herentals.

Ook familie van de slachtoffers zakte af naar de plaats van het drama. Op de oevers van het kanaal zochten ze steun bij elkaar. De nabestaanden vroegen om rust en sereniteit. Op de school waar beide jongens school liepen, is psychologische bijstand voorzien, aldus Lommels burgemeester Bob Nijs.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan contact opnemen met de zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be .