Minister Peeters vindt dat de wegwijzers conform de taalwetgeving moeten zijn.
Volledig scherm
Minister Peeters vindt dat de wegwijzers conform de taalwetgeving moeten zijn. © Klaas De Scheirder / Photonews

Minister Peeters wil aanpassing nieuwe wegwijzers conform taalwetgeving: “Het zal dus terug Luik en Namen worden”

Op de borden boven het nieuwe verkeersknooppunt Antwerpen-West worden automobilisten in de richting van ‘Liège’ gestuurd in plaats van richting ‘Luik’. Een bewuste keuze om de verkeersborden eenvoudiger te maken, maar volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) is dat niet conform de taalwetgeving. Ze vraagt een aanpassing. “Het zal dus terug Luik en Namen worden”, klinkt het.

443 reacties

  • Philippe Vanagt

    11 maanden geleden
    Juist. De wet is de wet en een minister dient op z'n minst de wet te volgen. Maar nu .. tijd om de taalwet aan te passen; wie steekt dit in gang ?
  • Jean-Marie Gijsen

    11 maanden geleden
    Als er al een taalwetgeving bestaat die echt toegepast wordt moet de naam in de taal van herkomst gebruikt worden. Maar dan wel in het hele land.
  • Bruno arnouts

    11 maanden geleden
    Namur is de juiste naam zoals Liège. Niet Luttich of Luik. Antwerpen, Gent moeten in elk landsdeel ook zo genoemd worden. Vlaamse steden Vlaamse namen. Franstalige steden Franstalige namen. Ben absoluut vlaming maar elk landsdeel zijn naam.
  • Dirk Van Den Bossche

    11 maanden geleden
    Ik lees liever Gent ipv Gand in Wallonië, dit is taalwetgeving
  • Marianne Vanden Eynde

    11 maanden geleden
    Eerst doen, dan pas nadenken. De belastingbetaler heeft immers geld genoeg om onze fouten te betaalen. Fraai beleid; goed bestuur!