Belga Image

Eerste elektrische vrachtwagen rolt in juli van de band bij Volvo Trucks Gent

Bij Volvo Trucks in Gent wordt in juni de eerste elektrische vrachtwagen geproduceerd. De truck, voor een Belgische klant, moet in juni van de band rollen. De maanden daarna zal de productie stelselmatig opgedreven worden. Volvo Trucks in Gent zal dan een deel van een bestelling van 1.000 elektrische vrachtwagens voor de Europese markt produceren. De batterijen voor alle vrachtwagens worden in de Gentse fabriek gemaakt. 

Voor Volvo Trucks in Gent worden het spannende maanden. In juni start de productie van de eerste elektrische vrachtwagen. Een maand later moet hij van de band rollen, en aan een Belgische klant geleverd worden. De maanden daarna zal de productie stelselmatig opgedreven worden. "Naar het najaar toe gaan we onze serieproductie starten, en gaan we trucks leveren voor de hele Europese markt", legt woordvoerster Shari Depré van Volvo Trucks uit. 

Grootste productiesite in Gent

Het gaat om een order van 1.000 elektrische vrachtwagens. Die zullen niet allemaal in Gent gemaakt worden. Maar vermoedelijk wel een groot deel daarvan, denkt Depré: "Volvo Group verdeelt alle orders onder zijn verschillende productiesites. Volvo Trucks Gent heeft de grootste productiesite in Europa. Een deel zal dus naar Gent komen, zeker omdat een groot deel voor de Franse en Duitse markt bestemd is, een van onze grotere afzetmarkten."

Batterijen

Een belangrijk onderdeel van de elektrische vrachtwagens zijn batterijen. Die worden allemaal bij Volvo Trucks in Gent gemaakt. "We produceren hier zelf onze batterijpakketten. We zijn daar vorig jaar in augustus mee gestart, en bouwen die batterijpakketten voor de hele Europese Volvogroep", besluit Shari Depré. In één vrachtwagen komen zes batterijpakketten. Ze wegen elk 600 kg, dus voor elke truck is ruim 3,5 ton batterijen nodig. 

Bij Volvo Trucks in Gent werken ongeveer 3.500 mensen. 

Meest gelezen