Vandalen beschadigen graf van Mahsa Amini in Iran

In Iran is het graf van Mahsa Amini beschadigd door vandalen. Amini stierf vorig jaar nadat ze werd opgepakt, omdat ze haar hoofddoek niet droeg volgens de voorschriften. Haar dood lokte overal in Iran grote protesten uit.Ā 

Over het graf van Amini staat een glazen stolp, zondag werd die al voor de tweede keer aan diggelen geslagen. Ashkan Amini, de broer van Mahsa, postte op Instagram een foto van de scherven met de boodschap: "Het maakt niet uit hoe vaak ze het kapot maken, wij zullen het herstellen. We zullen zien wie het eerst moe wordt."

De advocaat van de familie van Mahsa Amini zegt dat achter het vandalisme mensen zitten die in het verleden ook al zo'n "smakeloze acties" hebben gedaan. Er is geen bewijs dat de Iraanse overheid betrokken zou zijn.

De dood van Amini in september vorig jaar lokte over heel Iran ongezien grote protesten uit tegen het strenge islamitische regime. De overheid sloeg die met geweld neer: honderden manifestanten kwamen om en duizenden zijn gearresteerd. Zeker zeven betogers kregen de doodstraf voor hun protest, tientallen anderen zijn nog ter dood veroordeeld.

Meest gelezen