"Westhoekwolf" maakt eerste slachtoffer: schaap doodgebeten in Proven 

De wolf die in Poperinge gezien is, heeft al een slachtoffer gemaakt. Bij een landbouwer uit de buurt is een schaap doodgebeten. Volgens het Agentschap voor Natuur en Bos is het dier zo goed als zeker doodgebeten door een wolf. 

Landbouwer Geert Quaghebeur (60) woont in de Reningestraat in Proven, de West-Vlaamse plek waar voor het eerst in 200 jaar een wolf is gespot. Toen Geert eerder op de dag het nieuws van de wolf had gehoord, is hij meteen naar zijn wei gaan kijken. "Daar zitten 19 schapen en enkele koeien", vertelt hij. Op de wei stelde hij vast dat één van de schapen was doodgebeten.

BEKIJK - "Het is nu een schaap, dat is niet zo erg. Zal die wolf hier blijven of zal er een tweede zijn of een heel nest? Ik weet het niet", reageert Geert Qaughebeur:

Videospeler inladen...

Volgens het Agentschap voor Natuur en Bos is het dier zo goed als zeker doodgebeten door een wolf. Het schaap heeft beten aan de keel en het borststuk is helemaal weggevreten. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) heeft stalen genomen voor DNA-onderzoek, maar gaat ervan uit dat het het werk is van de wolf.

Landbouwer Geert zou het dier volgende maand kunnen verkopen aan zo'n 150 euro. Het lam was zo'n 6 maanden oud. Als de beet van een wolf is, krijgt de landbouwer een vergoeding.

Schapen moeten kunnen grazen

Geert zal z'n schapen nu even binnenhouden, maar lang kan en wil hij dat niet volhouden. "Mijn dieren moeten kunnen grazen. En ik maak me vooral zorgen als er nog meer wolven komen." Hij ziet de wolven duidelijk niet graag komen. "Dit is geen plek voor een wolf. Ik noem het de dieven en moordenaars onder de dieren. De wolf moet hier weg."

Meest gelezen