De “Spelen van het Volk”: 2.700 euro voor goedkoopste zitplaats bij opening Olympische Spelen Parijs

De Franse president Macron beloofde dat de Parijse Olympische Spelen de “Spelen van het Volk” zouden worden. De goedkoopste zitplaats voor de openingsceremonie kost ondertussen 2.700 euro. Dat zorgt bij onze zuiderburen dan ook voor veel opschudding.

Waarom is dit belangrijk?

Olympische Spelen zijn niet langer een volksfeest voor de inwoners van de organiserende stad. Gezinnen met kinderen die een evenement willen bijwonen moeten al gauw rekenen op een daguitstap die meer dan 1.000 euro kost.

In het nieuws. Met toegangsprijzen die beginnen vanaf 680 euro voor atletiek, 500 euro voor het zwemmen en 480 euro voor gymnastiek, lijken de Spelen van Parijs enkel weggelegd voor meer gegoede burgers.

https://twitter.com/AlertesInfos/status/1658087642980929537
  • Het organiserend comité, onder leiding van voormalig kano-kampioen Tony Estanguet, ligt onder vuur. Er zouden te weinig goedkope zitplaatsen zijn aangeboden in de twee verkoopronden in februari en maart.
  • Estanguet benad
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer