© EPA-EFE

Ook premier De Croo wil pauzeknop indrukken inzake Europese klimaatregelgeving

In navolging van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir pleit ook premier Alexander De Croo om de “pauzeknop” in te drukken omtrent de Europese natuurherstelwet. “Op een bepaald moment moet je een keuze maken. Is het nu het moment om alles tezelfdertijd te doen”, vroeg de premier zich af in Terzake.

Bron: BELGA

De premier benadrukte dat het belangrijk is om “de kar niet te overladen” door naast de doelstellingen omtrent de CO2-uitstoot ook de normen inzake stikstof, natuurherstel en biodiversiteit aan te scherpen.

Dat zou volgens hem namelijk twee gevolgen meebrengen. Ten eerste dat de industrie niet meer kan volgen en daardoor dus ook de doelstellingen inzake CO2-reductie niet zullen worden gehaald en ten tweede dat we dan riskeren dat het momentum inzake klimaatverandering verloren zou kunnen gaan.

“En dus vraag ik om op de pauzeknop te drukken”, klonk het. “Overlaad de kar niet met zaken die strikt genomen eigenlijk niets te maken hebben met de klimaatopwarming. De andere zaken zijn ook belangrijk, maar die moeten we wel beter faseren in de tijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer