BELGA / BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA / BELGA

Plots duikt er nog consultancyfactuur van Jo Vandeurzen (CD&V) op en dat doet zelfs meerderheid morren: “Hij heeft de ethische code doorbroken”

Jo Vandeurzen (CD&V) is niet één, maar twee keer als consultant ingeschakeld door het agentschap dat hij als minister heeft bestuurd. Dat kwam aan het licht tijdens een debat in het Vlaams parlement. “Er is nog een factuur”, zegt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). Die bleek goed verborgen. Zelfs binnen de meerderheid zorgt dat voor gemor. “Die schijn van vriendjespolitiek, daar kan niemand nu omheen.”

112 reacties

  • Smet Pascal

    11 maanden geleden
    Van Deurzen was minister en moest het aan de externe consultant vragen. Joke ging op pensioen en kreeg niet alleen een zeer riant pensioen, hij kreeg ook extra verstand en … werd consultant voor de nieuwe reeks politici. En zo bedienen ze zich verder en moeten wij wat langer werken.
  • Wilfried Vanden Berg

    11 maanden geleden
    De manier van werken, van Crevits . Typisch CD&V .
  • wim CLAES

    11 maanden geleden
    Een van de laatste politici waarvan ik dacht dat hij nog een deftige vent was valt van'zijn voetstuk. Ben geen kattekop maar heb hem altijd bekeken als een eerlijk man. dat graaien zit er blijkbaar zo ingebakken bij onze politici dat ze moeilijk kunnen stoppen.erg.heel erg.
  • robert stijnen

    11 maanden geleden
    Nu is duidelijk waarom het cordon in stand moet gehouden worden De pot verdeling is dan anders en minder Verbied gepensioneerde parlementariërs nog in een of andere beleidsfunctie of bedrijf te zetellen of in een raad van bestuur van bedrijven het stink al genoeg
  • ESTHER WEYMEERSCH

    11 maanden geleden
    Slim gezien van Crevits: zwaaien met zogezegde cijfers van consultancy van de Vlaamse regering zodat de aandacht niet meer gaat naar de facturen van Vandeurzen, maar naar cijfers, die de dag daarna al niet meer kloppen. En Crevits ontwijkt zo heel handig de antwoorden ivm de connectie tussen haar kabinet en de consultancy van Vandeurzen. Maar ja, zo werkt de politiek he...Als je niet wil antwoorden, gooi dan maar iets in de discussie en dan komt het er ook niet op aan of het waar is of niet.