Els Vanlommel van het Heilig Hart van Maria Berlaar wil meer aandacht voor wiskunde.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Vanlommel van het Heilig Hart van Maria Berlaar wil meer aandacht voor wiskunde. © ID/ Wim Kempenaers

INTERVIEW. Voor deze leraars wiskunde mag het allemaal wat moeilijker: “Zie het als een noodkreet”

De lat voor wiskunde in de tweede graad ligt te laag. Dat vinden wiskundeleerkrachten Els Vanlommel, Pedro Tytgat, Koen De Naeghel en Luc Gheysens. Els en Koen zetelden nochtans mee in de commissie die de nieuwe eind­termen opstelde, “maar daar luisterden ze niet naar ons”, klinkt het. Ze schreven dan maar samen hun eigen leerplan. Wat ontbreekt er in de eindtermen voor wiskunde? Wat stellen zij voor? En waarom werd er niet geluisterd? Els (49) legt uit.

21 reacties

  • Ferdinand Drees

    11 maanden geleden
    Vroeger bestonden er geen rekenmachine of computers, wel o.a. Logaritme tafels en rekenlat.
  • Benny Verbeeck

    11 maanden geleden
    Ik lees weer veel kritiek op leerkrachten. Zelf sta ik er ondertussen +20 jaren middenin. En nee, het is niet perfect. En nee, voor het "verlof" moet je de job niet kiezen. Dat zie je aan de grote groep die vertrekt uit het onderwijs. Het publiek is enorm veranderd, net als de inzichten. Maar als het echt niet ok is volgens sommigen, schaf schools onderwijs dan af en schakel 100% over op thuisonderwijs. Ik trek mijn plan wel. De beste stuurlui staan nog steeds aan wal.
  • Gaston Batsleer

    11 maanden geleden
    Dany Herman : je hebt voor een deel gelijk ivm rekenmachine. Een joekel van een apparaat , allerhande knoppen indrukken en dan op basis van grafiek antwoorden laten zoeken door rekenmachine. Neen, beter is zelf tekenen en berdeneren adhv wiskundige technieken. Maar ja, het moet leuk en plezant zijn. Niet te vermoeiend.
  • Anoniem

    11 maanden geleden
    Kinderen moeten één leerkracht tegenkomen die in hen gelooft en ze halen met succes de eindmeet. Het succes van de scholen hangt ook af van de directie, een directeur moet iemand zijn met duizend ogen die altijd zichtbaar, iemand die autoriteit en vertrouwen uitstraalt bij leerkrachten en leerlingen, ze worden zeldzaam, maar ze zijn er nog.
  • Dany Herman

    11 maanden geleden
    Neem computer en rekenmachine eens weg en geef maar eens toetsen, bij ons bestond dat allemaal niet