Portugese politie vindt “verschillende stukken stof” in zoektocht naar roze pyjama van Maddie McCann

Speurders van de Portugese, Duitse en Britse politie hebben woensdag hun zoektocht naar de verdwenen kleuter Madeleine McCann voortgezet aan de oevers van een stuwmeer in het zuiden van Portugal. Daarbij werd ook een drone ingeschakeld.

jvh
Bron: BELGA

Dinsdag werden al speurhonden en een onderwatersonde ingezet. Woensdag wordt gebruik gemaakt van een drone. Ook leden van de lokale brandweer en civiele bescherming nemen deel aan de zoekactie. Het stuwmeer van Arade ligt op zo’n 50 kilometer van het vakantiecomplex van Praia da Luz waar Maddie McCann in mei 2007 verdween. Het driejarige meisje was er met haar familie op vakantie.

LEES OOK. Nieuwe zoektocht naar Madeleine McCann in Portugal van start gegaan

De nieuwe zoekactie komt er op vraag van de Duitse politie. Die verdenkt de 46-jarige Duitser Christian Brückner ervan de kleuter te hebben ontvoerd en om het leven gebracht. De man is een veroordeelde pedofiel, en zit momenteel in Duitsland in de cel voor de verkrachting van een vrouw in Portugal. Brückner leefde in 2007 in de Algarve en werd vaak in de buurt van het stuwmeer gezien. Maar de man zelf ontkent alle betrokkenheid bij de verdwijning van Maddie.

LEES OOK. Zus van Madeleine McCann praat voor het eerst in het openbaar: “Treurige gelegenheid”

Volgens lokale media zou de zoekoperatie woensdag of donderdag worden afgesloten. Dinsdag zouden er al verschillende stukken stof zijn verzameld, maar er kon nog geen verband met de zaak worden gelegd. Volgens het doorgaans goed geïnformeerd Correio da Manha is de politie op zoek naar een roze deken of de pyjama die Maddie droeg op de avond van haar verdwijning.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER