Archiefbeeld© AP

Minstens vijf doden bij zelfmoordaanslag in Pakistan

In het noordwesten van Pakistan, zijn bij een zelfmoordaanslag volgens de autoriteiten minstens vijf doden gevallen. Drie anderen raakten gewond.

jvh
Bron: BELGA

De dader bracht een bomauto tot ontploffing aan een controlepunt van de politie op een markt nabij de stad Datta Khel, in de regio Noord-Waziristan. De dodelijke slachtoffers zijn twee soldaten, een politieagent, een burger, en de dader zelf. Voorlopig heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Noord-Waziristan ligt in de onrustige provincie Khyber Pakhtunkhwa, aan de grens met Afghanistan. De regio was tot een paar jaar geleden de thuisbasis van militante extremistische groepen als al-Qaïda en de Pakistaanse taliban. Vanaf 2014 werden zij door het leger uit deze gebieden verdreven, maar de laatste tijd hebben de Pakistaanse taliban hun aanvallen opnieuw geïntensiveerd. Er doen berichten de ronde dat ze zich proberen te hergroeperen en hun vorige thuisbasis willen heroveren.

Pakistan vecht al decennialang tegen een islamitische opstand op zijn grondgebied die duizenden levens heeft geëist onder burgers en de veiligheidstroepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer