Shutterstock / Monkey Business Images
Volledig scherm
© Shutterstock / Monkey Business Images

Vakbonden vrezen voor spanningen rond leraars-specialisten die 250 euro netto per maand extra kunnen verdienen

UpdateVanaf 1 september krijgen scholen de mogelijkheid om leerkracht-specialisten aan te duiden. Die zullen zo’n 5.700 euro bruto per jaar extra verdienen of 250 euro netto per maand. Zo komt er voor het eerst loondifferentiatie tussen leerkrachten, meldt ‘De Standaard’. De onderwijsvakbonden vrezen dat de maatregel zal leiden tot frictie in de leraarskamers.

58 reacties

  • Christel Smeets

    11 maanden geleden
    Veel ligt tegenwoordig ook aan de opleiding tot leerkracht, het niveau is fel gedaald. Deze kunnen geen onderscheid meer maken welk boek goed is en welk niet. Zo kunnen ze de liefde voor taal niet overbrengen. Je moet het onderwijs bezien als een gebouw, als het fundament niet goed zit, zakt alles in elkaar. Alles begint met het kleuteronderwijs en een goede leiding. Door het opleidingsniveau op te trekken, krijg je ook meer leerkrachten met onderwijs als roeping. De 250 euro brengt alleen wrev
  • Jean Driesen

    11 maanden geleden
    Concurrentie verhoogt de kwaliteit van werknemers. In elk bedrijf worden de best presterende krachten bevorderd en kunnen meer verdienen. Dit komt alleen de kwaliteit van het onderwijs ten goede. De sfeer in de lerarenkamer moet dit fenomeen aankunnen net zoals elk bedrijf. Doorgroeimogelijkheden moeten er zijn!
  • Pierre Vaneylen

    11 maanden geleden
    Als men bouwvakkers te kort heeft , gaat men die zoeken in het buiteland. Het gevolg: De Belgische Zelfstandigen gaan nog minder verdienen , om maar te awijfzn over de controles van belastingen en BTW. Als men te weinig onderijzers heeft gaat men ze een serieuze loonopslag geven. Conclusie: iedereen ambtenaar , en het geld komt met bakken uit de lucht gevallen
  • Patrick Mechels

    11 maanden geleden
    Idem Ific-functieclassificatie in de zorgsector. Ook een top idee zo blijkt nog steeds…Wat als je binnen je beroep moet veranderen van functie? Blijf je dan die opslag behouden ondanks je kennis en ervaring? In de zorgsector verlies je deze wedde. Spreek uit ervaring.
  • Vincent Henry

    11 maanden geleden
    wat een onderwijsgeknoei! Leerkrachtentekort? Eenvoudig op te lossen: vroeger had je geen zorgcoordinators met verschillende zorgleerkrachten, neen, je had naargelang het leerlingenaantal op school een aantal lesuren om voor een (of meer) taakleraar(s) te gebruiken. Soms opteerde men om ermee een klas te splitsen. Differentiëren en ook individualiseren deden de klasleerkrachten (zelfs in graadklassen). Zet al die zorgleerkrachten weer in een klas en het probleem is opgelost! Ik was directeur.