Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Groenen razend na “schandalige uitspraken”, maar De Croo blijft standpunt verdedigen: “We hebben dit al maanden geleden vastgelegd”

updateDe groenen en socialisten zijn snoeihard voor premier De Croo (Open Vld) die had gepleit om op de “pauzeknop” te drukken omtrent de Europese natuurherstelwet. “De Croo is woordvoerder van de regering, niet van de grote vervuilers”, reageerde Groen-covoorzitter Nadia Naji fors. “We moeten alles uit de kast halen om de klimaatopwarming te stoppen, maar laten we niet het risico nemen om niks te realiseren”, verdedigde De Croo zich vandaag, maar volgens hem heeft hij dinsdag een standpunt geformuleerd dat al “maanden geleden is vastgelegd”.

311 reacties

  • Luc Kuijpers

    10 maanden geleden
    Feit is dat de opwarming desastreuze gevolgen gaat hebben voor het leven op deze planeet, inclusief dat van de mens. De meetapparatuur van de wetenschappers nemen data waar, waarover geen discusie mogelijk is. Dezelfde wetenschappers, die aantonen dat er in het verleden opwarmingen en afkoelingen geweest zijn, tonen nu aan dat deze opwarming door de mens wordt veroorzaakt, dus waarom gaan we die mensen dan niet geloven??
  • STEFAAN BARROO

    11 maanden geleden
    Als straks eerst de aarde niet meer leefbaar is . Zal er ook zeker geen economie meer zijn . De aarde zal van de mensheid af zijn . Wat zal dat een verademing voor moeder aarde zijn .
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    De Croo zou beter eens op de pauze knop van zijn Europese top functie ambities drukken.
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    Op de pauzeknop drukken. We moeten nog altijd eerst op de startknop drukken.
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    We moeten meer inzetten op klimaatadaptatie volgens o.a. Demir. Leg dat eens uit. Hoe wapent men zicht tegen een waterbom zoals in de Ardennen en nu in het zuiden van Europa. Tegen orkanen die in de toekomst ook Europa kunnen treffen. Tegen een zeespiegelstijging van 10 meter. En moet dat dan minder kosten dan de maatregelen die men nu wil invoeren om de klimaatopwarming tegen te gaan.