Door een sluw plan van Oekraïne is de frontlijn voor de Russen plots dubbel zo lang.
Volledig scherm
PREMIUM
Door een sluw plan van Oekraïne is de frontlijn voor de Russen plots dubbel zo lang. © Twitter / Telegram / HLN

En plots is de frontlijn dubbel zo lang voor de Russen

Het blijft rommelen in de Russische grensstreek met Oekraïne. Daar zijn ook na de bewering van Moskou dat het onheil werd bedwongen nog nieuwe aanvallen gemeld. En in steden die tot nu toe aan die aanvallen ontsnapten, zorgen mysterieuze tekens op gevels en straten voor paniek. Lees hier hoe we nu weten dat die operatie wel degelijk door Oekraïne op touw is gezet en hoe het sluwe plannetje de frontlijn voor de Russen verdubbelt — maar ook hoe dat de Amerikanen in een lastig parket dreigt te brengen.

48 reacties

  • Geert Vande Walle

    11 maanden geleden
    Wat Oekraïne doet is niets anders dan wettige zelfverdedeging (Hopelijk moeten ze zich niet verantwoorden voor het belgisch gerecht) .
  • André Decrock

    11 maanden geleden
    En niemand stelt zich de vraag wie er in zijn plaats komt, dus oppassen geblazen, het Krim blijft voor Rusland het belangrijkste tot alle grenzen
  • John De venter

    11 maanden geleden
    Zou Amerika even terughoudend reageren als één van hun buurlanden hen zou binnenvallen met wapens geleverd door Rusland?
  • Ronny Cypers

    11 maanden geleden
    Dus Rusland zou odessa moeten innemen en zo met de troepen die ze hebben in Moldavië aanvallen doen zodat Oekraïne de troepen moeten verdelen. Dan kunnen ze ook gerust raketten afvuren via de zee.
  • Paul van de velde

    11 maanden geleden
    Oekraïne in puin schieten, maar iets terug doen op grondgebied van de agressor mag niet, waar zijn ze mee bezig?