Wagner begonnen met terugtrekking van troepen uit Bachmoet

UpdateDe terugtrekking van Wagnertroepen uit de door Rusland veroverde stad Bachmoet in het oosten van Oekraïne is begonnen. Dat heeft Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin vanmorgen vroeg via zijn persdienst gemeld op berichtendienst Telegram.

26 reacties

  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    De helft van zijn troepen waren gevangenen en daar kwamen er 10.000 van om volgens hem. En van de andere 20%. Waar in veel buitenlandse media geconcludeerd werd dat hij dus toe gaf dat er 20.000 sneuvelden. Westerse militaire experten schatten het aantal echter nog veel hoger in. En wat over blijft is waarschijnlijk oorlogsmoe en uitgeput.
  • Paul Verheyen

    11 maanden geleden
    Misschien hoeven ze zich niet eens terug te trekken maar lijkt het zo omdat niet alle gebied veroverd was ;-)
  • Dominique ROSIER

    11 maanden geleden
    Maakt gewoon nog een beetje reclame voor zijn militie en geeft er op het eind nog een komische toets aan,kwestie van sympathiek over te komen.
  • Chris

    11 maanden geleden
    Waarschijnlijk omdat zijn volk bijna op is.
  • Geert Landsman

    11 maanden geleden
    Ze worden er gewoon kapot geschoten door de Oekraïense troepen, dus mogen de Russen zichzelf kapot laten schieten. Hun overwinning is er maar ze verliezen gewoon manschappen. Dus trekken de lafaards zich terug. Zo klaar als een klontje.
  1. Nadat “idioten” beertjes uit boom trokken voor selfies: één berenwelpje kon niet meer herenigd worden met moeder en zit nu in opvang

    Nadat “idioten” beertjes uit boom trokken voor selfies: één berenwelp­je kon niet meer herenigd worden met moeder en zit nu in opvang

    Ophefmakende beelden toonden vorige maand hoe een groepje mensen doodleuk twee wilde berenwelpjes uit een boom plukte om ermee op de foto te gaan. Vandaag is er goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws: één van de welpjes kon na het incident helaas niet meer herenigd worden met haar moeder. Het verweesde beertje zit nu in een opvang. Het goede nieuws: het beertje doet het daar erg goed, en ze heeft er een vriendje gekregen. De hoop is dat beide berenwelpen in de herfst opnieuw in het wild kunnen worden vrijgelaten.
  2. Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbellen rinkelen in Duitsland: “Maximumprijs komt er niet”

    Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbel­len rinkelen in Duitsland: “Maximum­prijs komt er niet”

    De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt overladen met vragen over de kosten van döner kebab, een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. De stijgende kosten in Duitsland van döner kebab leidt tot de groeiende vraag naar overheidssubsidies om het gerecht betaalbaar te houden. De stijging van de kosten is het gevolg van de inflatie. Het gerecht is één van de favoriete gerechten in Duitsland. Onder andere de politiek partij ‘Die Linke’ vraagt om een prijsplafond voor het enorm populaire streetfood. Maar Scholz spreekt duidelijke taal: “De maximumprijs komt er niet”.