Hugo Sigal scheept in bij spektakelmusical ‘Red Star Line’: “In derde klasse met een eerste klasse-vertolking!”

Puurs -

Hugo vormde samen met Nicole 25 jaar lag het koningskoppel van de internationale cruises, maar nu scheept hij in voor een heel bijzondere reis. Vanaf september speelt hij mee in de spektakelmusical Red Star Line. “Ik speel een derde klasse-passagier, maar ik ga voor een eerste klasse-vertolking”, zegt Hugo met de glimlach.

Guy Van Vliet

Hij keek er al naar uit om eind dit jaar de Winterrevue te spelen, maar eerst komt er een nog grotere verrassing op zijn pad. “Toen Studio 100 belde met de vraag of ik wou meespelen in Red Star Line sprong ik een gat in de lucht. Nicole en ik trokken 25 jaar op cruise en dat krijgt nu een vervolg”, verklapt Hugo.

“Ik speel Odilon, een Antwerpenaar die zijn zoon achterna reist naar Amerika. Aan die rol ga ik veel plezier beleven. Ik mag namelijk één van de plezantste liedjes uit de hele voorstelling zingen. En dat mag ik dan ook nog eens doen in het Antwerps. Dat zal allerminst een probleem zijn, want ik ben opgegroeid in Antwerpen. De kans is groter dat ze zeggen dat het wat mooier Vlaams mag. Het enige waar ik aan moet wennen, is dat mijn personage in derde klasse reist, want ik ben gewoon in eerste klasse te reizen, maar voor deze rol heb ik dat wel over”, grapt Hugo.

Vakmanschap

Red Star Line heeft in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs even plaatsgemaakt voor Vergeet Barbara, de Will Tura-musical die vanaf juni wegens succes terugkeert. In september neemt Hugo dan zijn plaats in bij de terugkeer van Red Star Line. Het raakt Hugo dat hij mag meespelen in deze productie over de legendarische Antwerpse rederij. “Het is een schitterend verhaal met prachtige muziek van Steve Willaert en een ijzersterke cast: het voelt onwaarschijnlijk dat ik daar deel van mag uitmaken. Het is wat ik zo graag wil doen. Mijn eerste repetitie heb ik intussen al achter de rug en daar bereidde ik me zo goed mogelijk op voor. Carry Goossens keek toe en prees mijn vakmanschap. Het doet enorm veel plezier dat ik nu al appreciatie krijg voor wat ik doe. Ik ga me in deze rol vastbijten als een hond in een been”, straalt Hugo, die er vooral achter de schermen zijn hoofd bij zal moeten houden. “Ik liep al een keer mee tijdens een voorstelling en wist niet wat ik zag. Al die bewegende tribunes, decorstukken en een massa mensen. Wat hier allemaal bij komt kijken ...”

Red Star Line, vanaf 13 september in Studio 100 Pop-Up Theater Puurs, www.redstarline.nu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER