De Croo probeert scheuren binnen Vivaldi te lijmen, maar verdeeldheid blijft: "Wat heeft u bezield die wet met de grond gelijk te maken"

“Ons land zal een leider zijn in de strijd tegen de klimaatopwarming.” Premier De Croo (Open Vld) moest een storm van verontwaardiging trotseren tijdens het vragenuurtje in de Kamer, maar terugkomen op zijn uitspraken leek hij niet te doen. “Wat heeft u bezield die wet met de grond gelijk te maken”, klonk het scherp bij Groen. Ook bij de oppositie klonken er scherpe geluiden. “Leidt u deze regering of ondergaat u de groene dogmatici?”

102 reacties

  • johan vankeirs

    11 maanden geleden
    Die enkele mijoenen van Europa zullen juist voldoende zijn om de ambtenaren en politici uit te betalen.De andere zullen maar moeten rondkomen.
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    De Croo oogst wat hij gezaaid heeft. Door scheep te gaan met Groen en hun fabeltjeskrant te aanvaarden heeft hij zijn eigen partij verloochend. OPEN vLD in nu een Belgicistische partij die Vlaanderen als melkkoe gebruikt.
  • Ludo Van Damme

    11 maanden geleden
    Het wordt inmiddels een belachelijke strijd tussen de klimaatontkenners en het dogmatisme van Groen, nochtans is het reeds bewezen dat economie en klimaat perfect kunnen samen gaan, sterker nog want klimaat en natuur kunnen zelfs voor extra jobs zorgen.
  • marc flameyn

    11 maanden geleden
    Ontslag aanbieden aan de koning is DE oplossing,merendeels van de bevolking hebben in de eerste plaats zelfs niet gekozen voor deze partijen.Wat telt onze stemplicht nog voor?maar ik blijf stemmen ooit moet dit veranderen.laat de eerste drie grootste partijen die uit de stembus rollen regeren.Ik weet het dit za,maar eerlijks getrouw zou het de kiezer zijn die beslist.Maar neen partijen met de minste stemmen komen aan de macht,tijd dat andere partijen het bewijzen.
  • Etienne De Vreese

    11 maanden geleden
    Een klimaat stop zou wenselijk zijn.De laatste jaren zijn er zoveel takxen die de gewone burger moet betalen bij gekomen.In al zo een slechte en kostelijke tijd gas stookolie voedsel enz.De inflatie is zeer hoog Verplichtingen regels wetten bij renovatie bouwen enz ook.De Croo wil vd gewoone burger een adem pauze in lassen.Er zijn nooit zo veel belastingen op gelegd klimaat natuur renovatie huis verwarming enz als in deze regering en niet door Mr De Croo.ligt bij Ecklo partij al weer een plan