Ratingbureaus dreigen met lagere kredietscore VS als het land een wanbetaling niet kan vermijden

De ratingbureaus volgen de onderhandelingen over de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond op de voet. Sommigen dreigen nu om de kredietscore van de Verenigde Staten (VS) te verlagen als er geen oplossing uit de bus komt voor 1 juni.

Waarom is dit belangrijk?

Het verhogen van het schuldenplafond is een regelmatig terugkerend fenomeen in de Amerikaanse politiek. Indien de twee partijen geen akkoord bereiken over een verhoging, dreigt het default, met alle gevolgen van dien voor de VS en de wereldhandel.

In het nieuws: Enkele kredietbeoordelaars overwegen om de kredietscore van de Verenigde Staten te verlagen. De reden? Er is nog geen akkoord over een verhoging van een schuldenplafond, terwijl de deadline almaar dichterbij komt.

  • Fitch kondigde aan dat het de clausule 'rating watch negative' heeft toegevoegd aan de kredietscore AAA van de VS.
    • "Het getouwtrek over het schuldplafond en het onvermogen van de Amerikaanse autoriteiten om de budgettaire uitdagingen op middellange termijn, die
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer