Een en ander blijkt uit een bevraging in opdracht van Aldi.
Volledig scherm
Een en ander blijkt uit een bevraging in opdracht van Aldi. © AFP

“Een op de vier Belgen bespaart op verse groenten en fruit”

Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België.

15 reacties

  • Henri Demeer

    11 maanden geleden
    verser haal je bij de boer en markt , al de rest is minstens al een week aan het verleppen .
  • Guido Sepelie

    11 maanden geleden
    Degenen die hier klagen over (te) hoge prijzen voor fruit en groenten, raad ik aan es even over de grens te gaan winkelen. Onder meer in Frankrijk liggen die prijzen nog - merkelijk - hoger... Ook ik merkte enorme toename van die prijzen door inflatie & energiekost, maar prijs me gelukkig dat ik ze hier te lande kan kopen.
  • nicole desseyn

    11 maanden geleden
    Ik bespaar niet op groente en fruit ,wij drinken geen frisdrank eten geen chips en geen fastfood ik maak alles vers klaar kook met seizoensprodukten kook grote hoeveelheden dat je porties kan invriezen ,spagettiesaus witlof in hesp puree vol au vent verse soep zo heb je altijd vers eten dat je enkel nog moet opwarmen
  • Jan hertogs

    11 maanden geleden
    Ik heb nog nooit verse groenten gezien in de Retail. Dat is een illusie! Kwa prijs wordt in België gewoon bestolen.
  • Anoniem

    11 maanden geleden
    richard lenssens, de producenten krijgen nog altijd evenveel als 10 jaar geleden. Groenten zijn helemaal niet duur in verhouding met fast food of voorbereide groenten en fruit en ik verkies nog altijd verse groenten boven een zak chips en een fles frisdrank. Verse groenten moet je ook bereiden en daar wringt het schoentje, het is gemakkelijk een zak sla open te trekken dan een verse krop te spoelen. Gerard, 1 kg bio ajuin kost nog geen 2 euro.