Radio2

Mechelen stelt programma voor festivalzomer voor: "25 jaar Parkpop met extra weekendedities en meer diverse artiesten"

In Mechelen zijn de zomerbars, openluchtconcerten en festivals voor de zomer voorgesteld. Het jaarlijkse hoogtepunt is het gratis festival Maanrock, maar het is ook de 25e verjaardag van Parkpop. Dat zijn optredens in de Kruidtuin. Die zullen dit jaar niet alleen op donderdag plaatsvinden, maar ook in het weekend. Er zullen ook meer diverse artiesten optreden.

Mechelen heeft vandaag haar programma voorgesteld voor de festivalzomer onder de noemer "Mechelen is van ons". Naar jaarlijkse gewoonte staan er weer tal van festivals, openluchtconcerten en zomerbars op de planning. Het seizoen wordt afgetrapt op 17 juni. Er zijn enkele vaste waarden die onveranderd blijven, zoals Maanrock en Mechelen Beach.

De stad viert deze zomer de 25e verjaardag van Parkpop. Dat is een afterworkfestival van 29 juni tot 17 augustus in de Kruidtuin. "Het is het perfecte moment om het evenement te vernieuwen. Zo zullen er meer edities zijn, niet alleen op donderdag, maar ook enkele weekendmomenten. De programmatie is ook een stuk diverser geworden", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. "Zware gitaren, Marokkaanse Rai, maar ook Margriet Hermans. Voor iedereen is er een muzikaal aanbod en het biedt ook extra kansen voor Mechelse dj's."

Marokkaanse topartiest

Op 13 juli treedt Rachid Kasmi op. "Dat is een Marokkaanse artiest die opgegroeid is in Borgerhout in Antwerpen. Hij is heel bekend bij ons in de Marokkaanse gemeenschap. Rachid Kasmi is bekend geworden door op lokale trouwfeesten te zingen. Hij is dan telkens bekender geworden en is zijn eigen muziek beginnen te produceren. Als je een liedje van hem hoort, dan zingt en danst iedereen mee", zeggen Imane en Siham. "Als mensen weten dat hij optreedt op Parkpop, denk ik dat dat veel volk gaat aantrekken."

De volledige programmatie van de festivalzomer in Mechelen is terug te vinden op de website.

Siham en Imane, fans van Rachid Kasmi
Radio2

Meest gelezen