Foto Kurt De Loor

De Zottegem Blues staat weer op de muur in de stationstunnel van Zottegem

De liedjestekst van zanger Miele staat weer op de muur van de stationstunnel in Zottegem. Eind vorig jaar was de tekst verdwenen omdat de tunnel was geschilderd. Meteen gingen stemmen op om het lied terug te zetten en dat heeft de Stedelijke Academie van Beeldende Kunst deze week gedaan. 

In november vorig jaar waren pendelaars verrast dat de tekst die ze dagelijks passeerden in tunnel onder het station was overschilderd. Die tekst ligt de Zottegemnaren nauw aan het hart. Het is een stukje uit de Zottegem Blues, een lied van Miele, een Zottegems volkszanger. "Het geeft een goed gevoel van thuis te komen als je terugkomt van de hoofdstad van "den Belzique"", vertelt gemeenteraadslid Kurt De Loor, die blij is dat de tekst terug is.

Foto Kurt De Loor

De Loor had er bij de stad op aangedrongen om de tekst terug te laten plaatsen. De NMBS vond dat goed en de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst heeft de woorden deze week aangebracht. "Dialect schrijven is moeilijk en de woorden zijn een klein beetje aangepast. Ze staan nu dichter bij het Zottegemse dialect." 

Foto Kurt De Loor

Meest gelezen