Union-supporter Jean-Pierre Van Roy  in de documentaire Allez l'Union

Union-supporter Jean-Pierre (81): "Union kan Antwerp kloppen, en dan is het in de sacoche voor de eerste keer sinds 1935"

Union-supporter Jean-Pierre Van Roy gelooft rotsvast in de overwinning van zijn voetbalclub op de Bosuil tegen Antwerp. Van Roy is met zijn 81 jaar één van de oudste supporters van Union en heeft het nog nooit meegemaakt dat Union kampioen werd. "De laatste keer was in 1935 en ik ben geboren in 1942".

Zondag om half twee begint de voorlaatste wedstrijd van de Belgische Pro League, een match waarin Antwerp zich voor het eerst sinds 1957 wel eens tot kampioen zou kunnen kronen. Maar dan moeten de Antwerpenaren wel winnen van Union. Iets dat volgens Union-supporter Jean-Pierre Van Roy niet zo vanzelfsprekend is.

Vorig jaar bevond voetbalploeg Union zich in dezelfde positie en toen lukte het net niet. Maar volgens Jean-Pierre gaat dat scenario zich niet herhalen. "Ze spelen toch anders dan vorig jaar. Ze vechten echt. Ik ben optimistisch: ik denk dat Union Antwerp zou kunnen kloppen, en als dat gebeurt, dan is het in de sacoche."

Het is al sinds 1935 geleden dat Union kampioen werd. Mijn vader en grootvader hebben dat meegemaakt. Het is nu mijn beurt!

Union-supporter Jean-Pierre Van Roy

Ondanks de spannende wedstrijd in het vooruitzicht is Jean-Pierre niet zenuwachtig. "Ik ben op mijn gemak. Union heeft al zoveel meegemaakt. We zijn gezakt tot de vierde afdeling, we hebben veel verloren, we zijn als het ware gevaccineerd tegen het verliezen van de match."

"Het hangt natuurlijk ook af van wat KRC Genk en Club Brugge doen. Maar als Union kampioen zou kunnen worden, zou dat fantastisch zijn. Het is al sinds 1935 geleden dat Union kampioen werd. Mijn vader en grootvader hebben dat meegemaakt. Het is nu mijn beurt!"

Een goede zetel en een goede Geuze

Zelf zakt Jean-Pierre niet af naar het Bosuilstadion van Antwerp. "Ik moet thuisblijven bij mijn vrouw, want zij is onlangs gevallen en ik wil bij haar blijven. Maar ik heb een goede zetel en met een goede Geuze erbij kan ik ook goed supporteren. En als ze verliezen, dan is het voor volgend jaar. Het gaat ooit wel eens lukken!"

Meest gelezen