Assadollah Assadi/Olivier Vandecasteele.
Volledig scherm
PREMIUM
Assadollah Assadi/Olivier Vandecasteele. © DR / RV

ONZE OPINIE. “Het is beter dat tien schuldigen ontsnappen dan dat één onschuldige lijdt. Dat principe is nog steeds hyperactueel, bewijst de zaak Olivier Vandecasteele”

Politiek is soms een smerig spel. Al helemaal op het buitenlands toneel. Het siert premier De Croo (Open Vld) dat hij zijn handen durft vuil te maken om een onschuldige landgenoot vrij te krijgen. Het is geen propere keuze om een terrorist te moeten ruilen voor Olivier Vandecasteele. Het was wel de enige juiste.

75 reacties

  • Louis Momme

    11 maanden geleden
    Hoeveel ´onschuldige´ Belgen zitten in buitenlandse gevangenissen nog te wachten op dezelfde ruil? En wat gaat de regering in dergelijke toekomstige gevallen doen? Dit is een straatje zonder eind.
  • Marinus van Driel

    11 maanden geleden
    Ben echt wel blij voor Vandecasteele. Maar ik heb onwaarschijnlijk veel moeite met het feit, dat De Croo die ganse onderneming van de onwettige vrijlating van een veroordeelde moordenaar in 't lang en in 't breed uitsmeert in de pers. Los zoiets op zoals andere landen, discreet en onzichtbaar voor de pers. Voor De Croo is alles goed en toelaatbaar, als het maar TV optredens en stemmen oplevert en de Open VLD van de 5% kiesdrempel weghoudt. Het zal hem niet baten. Vlot herstel, Olivier.
  • Peeters Wim

    11 maanden geleden
    Weet je als die 10 schuldigen die men vrijlaat in staat zijn om 100 onschuldigen te doden of meer, dan stel ik me de vraag of die ene onschuldige het waard is. Het siert iemand dat hij hulpverlener is maar je denkt toch beter twee keer na voor je dat gaat doen in een land met een gekend dictatoriaal régime zoals Iran. Ik hoop dat Vandecasteele beseft wat voor een monster men voor hem heeft vrijgelaten en dat hij niet weer dezelfde fout maakt. Anders kan hij wat mij betreft zijn plan trekken.
  • Lena Conde

    11 maanden geleden
    Al die voor en tegen,hoe zouden degene die tegen zijn reageren,moest het hun zoon zijn?
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    De Croo neemt de volle verantwoordelijkheid voor dit beleid ; laten we hem en OPEN vLD daar dan ook op afrekenen. Hij verdient een standbeeld (samen met zijn geestesgenoot Michel) voor de man die aan de goeie kant van de geschiedenis staat om zijn politieke carrière bekronen.