De familie van Sanda lijkt zich te berusten in het arrest. 18 werkstraffen, boetes en een schadevergoeding.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van Sanda lijkt zich te berusten in het arrest. 18 werkstraffen, boetes en een schadevergoeding. © ANP / EPA / ANP / EPA

Het vonnis in de zaak-Reuzegom: “Gaat dit de pijn verzachten? Uiteraard niet. Je kind is weg. Je broer, je stiefzoon”

De nabestaanden van Sanda Dia (20), de student die in 2018 stierf na de Reuzegom-doop, kunnen nu eindelijk in alle rust hun zoon, broer en vriend herdenken. Na 4,5 jaar kregen de 18 Reuzegommers gisteren eindelijk hun straf: “Er is recht gesproken, daar moeten wij mee leren leven. Of we er nu akkoord mee zijn of niet”, zegt Sven Mary, advocaat van Sanda’s vader.

57 reacties

  • yve montmirail

    11 maanden geleden
    Een paar jaar geleden heeft GAIA een rechtzaak aangespannen tegen Reuzegommers voor mishandeling van biggen bij doopritueel . De boete was 400€ Exact gelijk aan die voor Sanda.
  • Eddy DESMET

    11 maanden geleden
    Als dit een rechterlijk vonnis is dat binnen een rechtsstaat wordt geveld, dan moeten we de definitie van "rechtsstaat" herdefiniëren, want zo'n uitspraak dateert duidelijk van vóór de Franse Revolutie en heeft in het geheel niets van doen met een rechtsstaat..
  • Bertrand Vanhevel

    11 maanden geleden
    Triestig dat zovelen een uitspraak van de rechtbank, in onze rechtstaat niet meer accepteert. Velen roepen voor recht in eigen hand nemen, gewoon liquideren en daarmee is het opgelost. Dit klinkt mogelijks bij velen goed, maar wat dan ? Eeuwige bloedvetes ?oog om oog, tand om tand ? Dan hebben we het niet meer in de hand. In sommige landen en streken lopen die bloedvetes al vele honderden jaren. Soms ben ik ook niet echt tevreden, de gewone burger beschikken slechts over gegevens van in de media
  • jos pauwels

    11 maanden geleden
    Stel je maar voor dat je binnen enkele jaren bij een dokter terecht komt en dat blijkt een van die bende te zijn.Namen moeten bekend worden.
  • Fanny Konings

    11 maanden geleden
    Na vijf jaar praat men er niet meer over en kan men de draad weer oppakken, dit is de realiteit