Julie Vanloo leidde de Cats mee naar de winst.© BELGA

Belgian Cats winnen overtuigend van Griekenland in voorbereiding op EK

In de Mons Arena wonnen de Belgian Cats, nummer 7 van de wereld, een oefenwedstrijd met 83-60 van Griekenland (FIBA 17). De Cats zijn in volle voorbereiding op het EK in Israël (Tel Aviv) en Slovenië (Ljublijana). Emma Meesseman werd topschutster met 25 punten. Julie Vanloo tekende voor 16 punten en 9 assists . Zondag oefent de selectie van bondscoach Rachid Méziane opnieuw tegen Griekenland en in Eigenbrakel.

Patrick Ceulemans

In het eerste kwart stuwden Julie Vanloo, Betty Mununga en Emma Meesseman de Belgian Cats naar een 9-3 en 21-11 bonus. Ook in het tweede schuifje waren de Belgian Cats baas. Kyara Linskens scoorde en met de steun van opnieuw Emma Meesseman ging het naar een 42-29 Belgische voorsprong halfweg.

Griekenland pakte in de tweede helft niet met een remonte uit. Integendeel bij 58-38 hadden de Belgian Cats een “twintiger” op zak. De Cats vielen toch stil in het derde schuifje en Eleanna Christinaki (ex-Castors Braine) dropte bommen en zorgde mee voor 60-45. Julie Vanloo pakte ook met driepunters en de Cats snelden in het slotschuifje weg naar een 72-54 tussenstand. De winst lag meteen in een definitieve plooi. De Mons Arena genoot en met enkele nummertjes van Julie Vanloo en punten van Emma Meesseman verzorgden de Cats ook het spektakel. Alle Belgian Cats kwamen tot scoren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

België-Griekenland 83-60

Kwarts: 21-11, 21-18, 18-16, 23-15

België: Ramette 2, Delaere 5, Meesseman 25, Linskens 8, Mununga 8 Geldof 4, Becky Massey 2, Lisowa 8, Billy Massey 4, Vanloo 16, Bah 3, Joris 2

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer