REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Twitter stapt uit vrijwillige EU-overeenkomst rond desinformatie

Twitter schaart zich niet langer achter de vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatformen, waarin die zich ertoe engageren de strijd tegen desinformatie aan te gaan. Eurocommissaris Thierry Breton meldt op Twitter dat het bedrijf van Elon Musk uit de EU-overeenkomst is gestapt.

6 reacties

  • pieter vandenberghe

    11 maanden geleden
    Doen Elon, vrije menig dooft uit in Europa, Zelfs celstraffen voor "afwijkende" meningen worden meer en meer uitgesproken, of gedwongen tot ontslag als je de "niet opgesmukte" cijfers wereldkundig maakt. Ze willen niet dat de schandalen van (pensioen) zelfverrijking en vriendjes (consulten) op sociale media verschijnen.
  • Noppe Bart

    11 maanden geleden
    En zo komen we weer een stapje dichter bij de overheidscensuur en weer een stapje dichter bij de wereld van Orwell's 1984.
  • Louis Franklin

    11 maanden geleden
    Niet moeilijk. De EU wilt alleen maar meer en meer censuur, terwijl Twitter zich in tegenstelling tot de vorige eigenaars wil ombouwen tot platform waar vrijheid van meningsuiting (met uitzondering van illegale content) centraal staat. Kan ik alleen maar applauderen. De EU zou daar beter ook wat uit leren, nu ze steeds meer richting totalitaire superstaat afdalen.
  • Luc Bouten

    11 maanden geleden
    De elite leidt de wereld! Alwat niet past in hun kraam is desinformatie en moet verwijderd worden! De waarheid achter Corona, Oekraine.. enz….
  • luc dierick

    11 maanden geleden
    Zodus Alles wat je persoonlijk hebt meegemaakt En het past niet in een bepaalde strategie Kan men bestempelen als desinformatie Al staan de gebeurtenissen als een paal boven water