BELGA / Photo News
Volledig scherm
© BELGA / Photo News

Vandecasteele (42) “tamelijk positief” bij thuiskomst: “Euforie overheerst nu, nadien volgt de terugslag”, zegt crisispsycholoog

UpdateOlivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die sinds 26 februari vorig jaar opgesloten zat in Iran, is sinds gisterenavond weer in België. Na 455 dagen in de Iraanse cel viel hij eindelijk zijn familie in de armen. “Nu begint een tweede strijd", zo reageerde de familie in een mededeling. Vanochtend hielden de vrienden en advocaten van Vandecasteele een persconferentie, die ze op een vrolijke noot afsloten: “Hij dronk gisterenavond al een biertje.” Hij zou vermagerd zijn, maar het mentaal en fysiek redelijk goed maken.

  1. EXCLUSIEF. Onze reporter volgde getuigenis Stormy Daniels in de rechtszaal: "Trump haalt een belerend vingertje boven”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Onze reporter volgde getuigenis Stormy Daniels in de rechtszaal: "Trump haalt een belerend vingertje boven”

    Stormy Daniels nam gisteren voor een tweede keer plaats in de getuigenbank in de rechtbank in New York. Deze keer voor een stevig kruisverhoor door de advocaten van Donald Trump. Onze Amerika-correspondente Romina Van Camp volgde de getuigenis van Stormy Daniels exclusief van in de rechtszaal. De strategie van de verdediging was duidelijk: Daniels portretteren als een gekke, onbetrouwbare en slinkse vrouw. Maar die gaf geen krimp. Lees maar mee.
  2. PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”
    PREMIUM
    EUROVISIESONGFESTIVAL
    38

    PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”

    Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet begrepen door wie ouder is dan 30. Veel van wat hij doet, blijkt ook ingegeven door zijn verleden. “Ik praat niet graag over de dood van mijn ouders.”