Peter Nicolaï, zaakvoerder Nicolaï Fruit en Groenten en voorzitter beroepsfederatie Fresh Trade Belgium.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Nicolaï, zaakvoerder Nicolaï Fruit en Groenten en voorzitter beroepsfederatie Fresh Trade Belgium. © RV

Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populairste groenten en fruitsoorten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?

Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.”

20 reacties

  • Peter Buyck

    11 maanden geleden
    Het is een eeuwenoud economisch principe: als het aanbod groter is dan de vraag, dan daalt de vraagprijs. En neen, ik ga geen tweede verpakking kopen type tweede aan halve prijs. Ik heb geen zin om die tweede verpakking toch in de GFT te kieperen wegens 'niet tijdig geconsumeerd'.
  • DIRK VAN DESSEL

    11 maanden geleden
    We zouden beter besparen op...."besparen", dat komt de economie ten goede en dus ons allen !
  • richard lenssens

    11 maanden geleden
    Groenen en fruit zouden goedkoper moeten zijn.Velen met wat grotere gezinnen nemen eerder blikken omdat goedkoper is.Een persoon die containerafval ophaalt (grote) uit-sluitend aan warenhuizen vertelde dat je niet wil weten hoeveel groenen ,fruit in de con-tainer beland dat niet verkocht is maar ipv goedkoper te verkopen ,nee liever de vuilbak in,de winsten primeren.Dan vers?.Vers heb je rechtstreeks uit je eigen tuin ,zelden heb je vers in warenhuizen,meestal al 5 a 6 dagen oud.
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    Maar je krijgt wel korting. Als je bij de Colruyt 11 kiwi's koopt is het aan iets minder dan de helft van de prijs. Aangezien ze dan ook nog niet met verlies verkopen wordt je zwaar bedrogen als je er maar 4 nodig hebt.
  • Gerda Haubourdyn

    11 maanden geleden
    Het fruit is heel duur en trekt op niks. Aardbeien zo hard en droog druiven idem na 3 weken in de koelkast zijn ze nog niet rot. Dat is geen fruit maar droge harde rommel. Ik koop geen fruit meer enkel uit blik.