AP
Volledig scherm
© AP

“Je bent een legende”: Van Aert feliciteert Roglic, die ondanks kettingproblemen klimtijdrit en (zonder ongelukken) Giro wint

Primoz Roglic (33) wint zonder ongelukken de Giro. De Sloveen van Jumbo-Visma schreef - ondanks kettingproblemen - de klimtijdrit op zijn naam. Hij heeft veertien seconden voorsprong op Thomas in het algemene klassement.

66 reacties

  • Marnix Depoorter

    11 maanden geleden
    Is eerst en vooral een toprenner met een enorm palmares en vooral veel inzet en doorzettingsvermogen , kan hij niks aan doen als anderen uitvallen . Verdiende winnaar .
  • wim rooyakkers

    11 maanden geleden
    Harde kerel de Primoz,na een zware val in de eerste week met serieuze kwetsuren, toch niet klagen naar de buitenwereld. En dan het karwei mooi afmaken. Proficiat.
  • sam bollen

    11 maanden geleden
    Als Remco pogacar en vinegard weet zal rijden dan pas is hij de beste . Die van Ineos is na zijn tour winst 30 procent minder en primoZ is meer gevallen dat over de meet gereden . Dit wil niet zeggen dat Remco geen goed renner is .
  • Kim Jaspers

    11 maanden geleden
    Roglic heeft deze Giro enkel en alleen gewonnen dankzij het uitvallen van Remco.
  • Wim Van Kooten

    11 maanden geleden
    Ineos heeft geen al te beste beurt gemaakt deze ronde, gisteren niet en het aloude catenaccio in de bergritten herinnerde iets te vaak aan de Sky-jaren. Arensman en De Plus reden wel sterk in dat systeem, dat moet gezegd. 'Stresskip' Roglic bleef ijzig kalm en wint wééral een ronde dit jaar. Klasse.