Netflix

Arnold Schwarzenegger scheurt door Antwerpse straten en drinkt een Bolleke in Netflix-serie "Fubar"

De nieuwe Netflix-serie "Fubar" met hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger speelt zich deels af in de stad Antwerpen. In de serie drinkt Schwarzenegger een Bolleke van de Antwerpse brouwerij De Koninck en scheurt hij door de straten van het centrum met een sportwagen. Ook de brandweer van Antwerpen had een kleine bijrol.

Sinds donderdag staat de nieuwe Amerikaanse Netflix-serie "Fubar" online, met Arnold Schwarzenegger als hoofdrolspeler. Schwarzenegger speelt een CIA-agent die erachter komt dat zijn dochter ook geheim agent is. De serie speelt zich deels af in het centrum van Antwerpen en de Oostenrijks-Amerikaanse acteur drinkt ook een Bolleke, het Antwerpse bier van brouwerij De Koninck.

Daar zijn ze heel trots op bij de Antwerpse brouwerij: "Vrienden stuurden me donderdag al berichten over Schwarzenegger die van ons bier drinkt", vertelt brouwer Sven Dekleermaeker. "Dat is geweldig, he! De reeks speelt zich af in Antwerpen en een Bolleke is typisch Antwerps bier, fantastisch. Al moet ik toegeven dat ik nog niets van de reeks heb gezien."

Bekijk hier de trailer van "Fubar":

De reeks wordt in ons land goed bekeken op Netflix en dat is ook de hoofdrolspeler zelf niet ontgaan. Op Twitter dankt hij de Belgische kijkers. 

Research naar Antwerps bier

Volgens de brouwer van De Koninck hebben de Amerikaanse schrijvers niet zomaar voor het Bolleke gekozen. "Ik heb me laten vertellen dat ze effectief research hebben gedaan om het bier te kiezen. Er zijn een paar iconen in Antwerpen, maar het Bolleke is lokaal, de focus ligt op onze stad en het bier bestaat al sinds 1952. Een geweldige keuze", aldus Dekleermaeker die wel verrast was. "Een collega kent de locatiemanager van de reeks en die zei dat er blijkbaar iets zat aan te komen, maar we wisten eigenlijk van niets!"

Netflix

Brandweerman wordt stuntman

Naast het Antwerpse bier is ook de politie- en brandweerzone van Antwerpen te zien in de serie, in een achtervolgingsscène. "Ik was de chauffeur van de brandweerwagen en moest door het centrum van Antwerpen rijden, met de stuntman van Schwarzenegger die achteraan de wagen hing", vertelt brandweerman Kristof Demuys. "Het was een scène van 3 à 4 minuten, van aan de Boerentoren tot aan de Kaaien en op de Grote Markt. De straten waren wel afgesloten tijdens de opnames."

Kristof kreeg eerst een korte opleiding voor zijn rol. "De regisseur kwam dan naar de kazerne om te zien of we de brandweerwagen konden besturen met een stuntman achteraan. Nadien was de stuntman er zelf bij om te oefenen op de kazerne. De opnames in de Antwerpse straten hebben 3 dagen geduurd. Voor de job die ik heb gedaan, hebben ze in Amerika zelf stuntmannen, maar die waren te duur om naar België te komen."

Een unieke ervaring voor de brandweerman. "Ik ben heel blij dat ik me heb opgegeven voor die opdracht, het was een toffe beleving. Ik rijd al 20 jaar met de brandweerwagen, maar het was niet evident om die stunts te doen door de smalle straten, met iemand die achteraan de wagen hangt. Dat was best vermoeiend", zegt Kristof, die nu wel de functie "stuntman" aan zijn cv kan toevoegen. 

Netflix

Meest gelezen