© BELGA

Rani Rosius getuigt over depressie na nieuw persoonlijk record: “Trainingen waren enige reden dat ik uit bed kwam”

Rani Rosius heeft zaterdag de 100 meter gewonnen bij de IFAM in Oordegem. Ze snelde naar een persoonlijk record van 11.20. Na afloop vertelde ze over een depressie.

Brett Luijs
Bron: BELGA

LEES OOK. Het grote darts-interview met Rani Rosius: “Kinderen? Misschien twee en ze zullen sowieso Rosius heten”

Het persoonlijk record van Rosius was nog maar tien dagen oud en stond op 11.24. Daar deed ze in Oordegem dus nog eens vier honderdsten af. “Dit had ik niet verwacht, zeker omdat ik op training met een pijntje zat”, zei de Limburgse na afloop. “Ik heb mij al vaak afgevraagd waar mijn progressie zal stoppen, maar nu durf ik niet meer te zeggen waar het eindigt. Ik wil alvast onder de 11.20 gaan en had vandaag al gehoopt dat mijn tijd nog met één honderdste naar beneden zou worden bijgesteld.”

Gevraagd naar haar straffe progressie kwam Rosius met een verrassend verhaal. “Ik heb eindelijk eens een winter zonder zorgen kunnen doorbouwen en dat verklaart mijn vooruitgang”, klonk het. “Maar in oktober ben ik wel een maand depressief geweest. De reden? Daar wil ik niks over zeggen, maar gelukkig kon ik mijn trainingen blijven afwerken. Dat was de enige reden dat ik nog uit bed kwam.”

Beste Belg

Misschien is ook de komst van Delphine Nkansa naar België een stimulus voor Rosius? “Iedereen vraagt mij dat, maar het is niet zo”, repliceert ze. “Misschien dat ze mij op een positieve manier wat pusht, maar het is zeker niet zo dat ik absoluut op mijn troon als beste Belg wil blijven zitten. Die troon kan mij geen hol schelen. Zolang ik maar progressie maak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer