© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie Tongeren achtervolgt vluchtende dronken bestuurder met 180 km/uur

Tongeren -

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Tongeren-Herstappe een alcoholcontrole gedaan. Een dronken chauffeur probeerde met liefst 180 km/uur te vluchten voor de politie.

Olivier Simons

De politie controleerde op het Stationsplein, de Luikersteenweg en de Sint-Truidersteenweg. Van de 205 bestuurders bleken acht chauffeurs te veel te hebben gedronken. Een van hen probeerde de controle te ontvluchten door om te keren en weg te rijden. Daarop zetten de politiemotards de achtervolging in. Ze achtervolgden de chauffeur met liefst 180 km/uur voor die besloot om zijn vlucht te staken. De man bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben en verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen. Hij kreeg ook een pv voor onverantwoord rijgedrag.

De politie betrapte zaterdagnacht ook twee bestuurders onder invloed van drugs. Zij verloren ook hun rijbewijs voor 15 dagen. Een chauffeur met een voorlopig rijbewijs werd beboet omdat hij reed na 22 uur, geen L-sticker op zijn voertuig had hangen, geen tweede achteruitkijkspiegel had en te veel passagiers vervoerde. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs, twee zonder gordel.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer