De familie Geys zit al een maand lang ingesloten op haar eigendom. Rechts: volgens de buren is de Brakenstraat een private weg. Zij hebben hem dan ook afgesloten met een poort
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Geys zit al een maand lang ingesloten op haar eigendom. Rechts: volgens de buren is de Brakenstraat een private weg. Zij hebben hem dan ook afgesloten met een poort © emz

Familie intussen al maand afgesloten van de openbare weg: “Onze boodschappen moeten we met een kruiwagen naar ons huis vervoeren”

Een poort aan de ene kant, een greppel aan de andere. De familie Geys uit Sint-Antonius Zoersel is intussen al een maand afgesneden van de openbare weg door een burentwist. Zelfs hun wagens krijgen ze niet meer van hun eigendom. Met een eigen website willen ze meer ruchtbaarheid geven aan hun verhaal, maar een oplossing blijkt nog niet voor morgen.

  1. Drie ministers fileren een vis bij uitbreiding Alfa Fish in Sint-Lenaarts: “Ooit gestart in een haringrokerij, nu meer dan drie keer zo groot”
    PREMIUM

    Drie ministers fileren een vis bij uitbrei­ding Alfa Fish in Sint-Le­naarts: “Ooit gestart in een haringroke­rij, nu meer dan drie keer zo groot”

    Het gaat hard voor Alfa Fish in Sint-Lenaarts (Brecht). Het visbedrijf is qua bedrijfsoppervlakte maar liefst 3,5 keer zo groot geworden. Zo willen Steven (33) en Christophe (36) Timmermans nog meer lekkers uit de Noordzee aan de man brengen. En dat waarderen Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Noordzee-minister Paul Van Tigchelt (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&V), die dinsdag alledrie mee de nieuwbouw kwamen inhuldigen. “We verkopen jaarlijks drie miljoen kilogram lekkers uit de zee”, zeggen de gebroeders achter Alfa Fish.
    Brecht
  2. Nog niet ontsnapt uit jagershuis? Zoerselse escaperoom ‘Hunting Season’ sluit eind dit jaar

    Nog niet ontsnapt uit jagershuis? Zoerselse escaperoom ‘Hunting Season’ sluit eind dit jaar

    Bekend (musical)acteur Wout Verstappen is het iconisch café ‘Klein Zwitserland’ in Westmalle volop aan het ombouwen. Daar zal hij op termijn drie escaperooms inrichten. Als voorsmaakje zal je daar weldra monsters kunnen gaan vangen in de spelhal ‘Monster Mashers’. Met deze frisse wind op komst heeft de Zoerselaar weliswaar besloten zijn allereerste escaperoom ‘Hunting Season’ langs de Herentalsebaan te sluiten op 31 december.
    Zoersel