Brandweer Brussel

Kaaiman in beslag genomen in Ukkel na interventie bij eigenaar

In Ukkel heeft de brandweer een kleine kaaiman in beslag genomen. Het dier verbleef er illegaal, zegt het Centrum voor de zorg voor wilde dieren van Brussel. De kaaiman werd ontdekt tijdens een interventie in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek.

Vrijdagavond deed de politie een interventie in een huis in Ukkel. Daar werd een kleine kaaiman gevonden. "Om bijkomstige problemen met de politie te vermijden, deed de eigenaar vrijwillig afstand van het exotische dier dat hij illegaal bezat", zegt Natalia Rega, woordvoerster van het Centrum voor de zorg voor wilde dieren van Brussel, een centrum in uitbating van de Waalse organisatie voor Vogelbescherming LRBPO (Ligue Royale Belge pour la Protection des Oiseaux). 

De brandweer van Brussel nam de kaaiman in beslag. Later werd het koudbloedige dier toevertrouwd aan de goede zorgen van het LRBPO. "Een specialist zal de gezondheid van de kaaiman onderzoeken en neemt de verantwoordelijkheid over. Momenteel is het niet zeker of het dier zal verhuizen of bij ons zal verblijven", zegt de woordvoerder.

Brandweer Brussel

Meest gelezen