Net als in de Marcel Kint Classic zijn Tim Merlier, Caleb Ewan en Gerben Thijssen de gedoodverfde podiumkandidaten voor de Ronde van Limburg.© VDB

Spurtersfestival met Ewan, Merlier, Thijssen en Kielich in Ronde van Limburg

Maandagmiddag wacht het Ronde van Limburg-peloton een tocht van 203,9 kilometer tussen Hasselt en Tongeren. Wie volgt op de erelijst de onfortuinlijke Arnaud De Lie op? Wint Merlier voor de tweede keer in Tongeren of zijn Ewan, Thijssen dan wel Kielich de Belgisch kampioen te vlug af?

Rob Rodiers

Om 12.15 uur weerklinkt vanop het Kolonel Dusartplein het startschot van alweer de 75ste Ronde van Limburg. Na een tocht van 203,9 kilometer met 8 kasseistroken en 9 hellingen kennen we de opvolger van Arnaud De Lie, die thuis herstelt van de zware blessures die hij opliep in de Vierdaagse van Duinkerke. De winnaar van vorig van vorig jaar was sowieso niet voorzien om de Ronde van Limburg te rijden. Lotto-Dstny kiest resoluut voor Caleb Ewan. De Australische sprintbom Caleb Ewan tankte zaterdag nog vertrouwen door de Marcel Kint Classic naar zijn hand te zetten. De Aussie klopte in Zwevegem Belgische kampioen Tim Merlier (Soudal-Quick Step) en Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty). Razendsnelle heerschappen die Ewan ook op Limburgse wegen zal tegenkomen. Al zou het dom zijn om blind te blijven voor de sprintkwaliteiten van jongens als Timo Kielich, Jensen Plowright, Lionel Taminiaux (allen Alpecin-Deceuninck), Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex), Erlend Blikra (Uno-X), Stanislaw Aniolkowski (Human Powered Health), Rory Townsend (Bolton Equities Black Spoke) en Milan Fretin (Team Flanders-Baloise).

De 22-jarige Genkenaar is één van de vier thuisrijders aan de start, naast de eerder genoemde Thijssen en Kielich. Ook Tristan Scherpenbergh is van de partij. De Hasselaar van Materiel-Velo.com zal bij de start ongetwijfeld veel oude bekenden tegenkomen in het publiek. Régionals de l’étape zoals Milan Menten, Jordi Meeus, Kamiel Bonneu zijn momenteel ofwel in de Boucles de la Mayenne of de Ronde van Noorwegen actief. Anderen, zoals Jasper Philipsen, Quinten Hermans, Dylan Teuns, stomen zich momenteel op hoogte klaar voor de Ronde van Frankrijk.

Zoals ieder jaar zakken er ook veldrijders naar de Ronde van Limburg af. Zo behoren Kevin Kuhn en Thijs Aerts tot de selectie van Intermarché-Circus-Wanty. Baloise Trek Lions gaat met het Nederlandse trio Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Lars van der Haar op zoek naar de overwinning in Haspengouw.

Wie maandagavond Arnaud De Lie opvolgt op de erelijst van de Ronde van Limburg ontdekken we omstreeks 17.15 uur bij de aankomst op de Tongerse Eeuwfeestwal.

Op www.hbvl.be/sport kan u de wedstrijd van start tot finish volgen via de live ticker. Vanaf 15.15 uur zendt Sporza op VRT Eén ook live beelden uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer