Jongeren dringen Gents recreatiedomein Blaarmeersen binnen: één jongere opgepakt

© David Van Hecke

Tientallen jongeren hebben zondagmiddag de Gentse Blaarmeersen niet volgens de regels bezocht. Dat zegt de Gentse politie. De jongeren stookten ook onrust; de politie kreeg meldingen van gauwdiefstallen binnen. Eén jongere is opgepakt en meegenomen naar het commissariaat.

lto
Bron: BELGA

Een honderdtal jongeren zakte zondag af naar het Gentse recreatiedomein de Blaarmeersen. “Eén groep had zich volgens de regels ingeschreven. Een andere groep niet”, bevestigt Dirk De Sutter, woordvoerder van de Gentse politie. 

De jongeren zorgden ook voor overlast. De politie kreeg verschillende aangiften binnen van gauwdiefstallen. Eén jongere is gearresteerd en meegenomen naar het commissariaat. De politie onderzoekt nog hoe de jongeren zijn binnengeraakt. “We proberen te achterhalen of ze over of onder het hek zijn geklommen en of ze geweld hebben gebruikt. We leggen alle gegevens samen om te kijken wie verantwoordelijk is”, aldus De Sutter.

Sinds dit jaar staat er een hek rond de zwemzone op het recreatiedomein. Dat hek kwam er nadat er vorige zomer enkele vechtpartijen hadden plaatsgevonden.

LEES OOK. Een gemoedelijke zomerdag aan de Blaarmeersen, tot die blote borsten boven kwamen: onze man ging zonnekloppen en kwam terug met dit verslag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen