Primoz Roglic.
Volledig scherm
Primoz Roglic. © AFP

Primoz Roglic blinkt in het roze en stelt Giro-eindzege veilig, Mark Cavendish wint - met dank aan Geraint Thomas - slotrit in Rome

Mark Cavendish (38) heeft dan toch mogen vieren in deze Giro. De Brit haalde het in de slotrit met aankomst in Rome na een koninklijke massasprint. Primoz Roglic z’n eindzege kwam niet meer in het gedrang, Geraint Thomas speelde over de ploeggrenzen heen een knappe rol als sprintloods voor z’n goeie vriend Cavendish.

38 reacties

  • Jan De Greef

    11 maanden geleden
    Ik zeg het zoals van bavel, Roglic forever en hopelijk nog veel van hetzelfde, aan de meet is hij telkens iedereen te snel af
  • erik deloof

    11 maanden geleden
    Na Remco die zeker eindwinnaar was geworden zonder ziekte was Laurens De Plus beste renner in koers.Roglic schaamtevrij geen meter kop gereden.
  • rudi swinnen

    11 maanden geleden
    Roglic , winnaar van de Giro zonder ook maar 1 meter aan de kop gereden te hebben . Beschamend .
  • Paul Jadel

    11 maanden geleden
    Een van de saaiste Giro's in jaren. Alle dagen hetzelfde. Een groepje vooruit dat ingelopen wordt op 5 Km van de streep en een massasprint. Ofwel een groepje vooruit dat mag beschikken en een sprintje van de klassementsrenners. Geef mij maar de Vuelta!
  • Gerrit defreyne

    11 maanden geleden
    Als…als…..als… wie in een ronde op de laatste dag aan de leiding staat is altijd een verdiende winnaar. Alleen fanatici zien dat blijkbaar anders. Om te winnen moet je zo min mogelijk aan de leiding hebben gereden. Grote kampioenen zijn mannen als Thomas die na het pijnlijke verlies van een ronde de dag er na voor een gewezen ploegmaat de spurt aantrekken om hem zo te zien winnen.